Spring naar content

Permanente kwaliteit: twee jaar garantie op MAN service en originele MAN onderdelen

De verlengde garantie geldt voor alle vanaf 2017 in MAN servicecentra uitgevoerde reparaties, inclusief voor de reparatie ingebouwde originele MAN onderdelen, originele MAN onderdelen Ecoline en originele MAN accessoires. Bovendien omvat de tweejarige garantie alle onderhoudswerkzaamheden in verband met de inbouw van reserveonderdelen.

Originele MAN onderdelen

Originele MAN onderdelen worden volgens strenge kwaliteitsnormen geproduceerd en getest, zijn uiterst betrouwbaar en bieden een hoog rendement, zodat de keuze voor de hand ligt. Een ander belangrijk aspect van de service van MAN is dat reserveonderdelen snel leverbaar zijn. Om in geval van schade de stilstandtijden zo kort mogelijk te houden, liggen in de MAN servicecentra gemiddeld 8000 originele onderdelen klaar, ook voor oudere modellen en speciale voertuigen. 95 procent van alle ontbrekende speciale onderdelen wordt via het door MAN opgezette European Logistic Center (ELC) zo snel mogelijk de volgende dag aan de werkplaats geleverd.

Originele MAN onderdelen Ecoline

Originele MAN onderdelen Ecoline zijn vervangingsonderdelen die door MAN, de oorspronkelijke fabrikant (OES) of een externe dienstverlener volledig zijn gereviseerd volgens de eisen voor originele MAN onderdelen. Dankzij deze complete revisie is een origineel MAN onderdeel Ecoline van dezelfde hoge kwaliteit als een nieuw origineel MAN onderdeel. Hierdoor kan met name het onderhoud van oudere voertuigen tegen de reële marktwaarde worden uitgevoerd. Net als nieuwe originele MAN onderdelen zijn originele MAN onderdelen Ecoline verkrijgbaar bij alle servicepunten van MAN en vallen ze onder de nieuwe reserveonderdelengarantie van 24 maanden.

Salzgitter: centraal magazijn voor logistiek van MAN-reserveonderdelen

Het distributiecentrum van MAN in Salzgitter speelt een essentiële rol bij de logistiek van reserveonderdelen. In mei 2016 werd de opslagruimte van het Logistics Center in Salzgitter tijdens de derde bouwfase met 60.000 m2 uitgebreid tot in totaal 172.000 m2. In het kader van de herstructurering van de kerncompetenties in het MAN Production Truck-netwerk (PT) werd het centrale reserveonderdelenmagazijn in zijn geheel overgeplaatst van Dachau naar Salzgitter. Voor een naadloze overgang van de centrale activiteiten voor vervangingsonderdelen werden deze tijdens de bouw geleidelijk overgebracht van Dachau naar Salzgitter. Door de uitbreiding is het Logistics Center voortaan het enige centrale magazijn voor de logistiek van MAN reserveonderdelen. Hierdoor wordt het logistieke proces veel minder complex en kan de logistiek van reserveonderdelen bij MAN verder worden geoptimaliseerd.

Scroll naar boven