Spring naar content

Scania P370 CB 4×4 voor de gemeente Chaudfontaine

De dienst openbare werken van de gemeente Chaudfontaine heeft een Scania P370Cb 4×4 aangekocht. Het polyvalente voertuig werd toegevoegd aan een wagenpark, waar men verwacht de kwaliteiten van dit voertuig gedurende een twintigtal jaren te kunnen exploiteren!

Chaudfontaine is een rustige, Waalse gemeente die zich uitstrekt over 25,52 km2 en wordt bevloeid door de Ourthe en de Vesdre. Er zijn vier centra, waar de ongeveer 21.000 inwoners resideren, Chaudfontaine, Beaufays, Ninane en Vaux-sous-Chèvremont, naast het dichter bevolkte Embourg.
Om de activiteiten uit te voeren, waarmee deze landelijke gemeente geconfronteerd wordt, beschikt de dienst openbare werken over een zeer diverse, maar tevens elkaar aanvullende, vloot zware voertuigen: een heftruck met telescoopmast, een containerchassis, twee alle-terrein voertuigen, een trekker voor het sneeuwruimen en onderhouden van de bermen en een polyvalente vrachtwagen. Omdat deze laatste aan het einde van zijn loopbaan was gekomen werd een openbare aanvraag uitgeschreven, die Scania binnen haalde.

Verschillende taken

Chaudfontaine opteerde voor een Scania P370 CB 4×4. De vrachtwagen is uitgerust met een driezijdenkipper en een Fassi F165A laadkraan van 16 t/m. Met de kraan kan 5,2 ton getild worden op 2,5 m en nog 1,3 ton op 10 m.
Christophe Bouhon, verantwoordelijke voor de dienst Garage: « Die combinatie is ideaal voor al onze opdrachten, die gaan van het ophalen en afleveren van goederen, het transport van materialen naar een werf, het reinigen van waterwegen en sneeuwruimen. Naast de uitrusting en de 4×4 aandrijving, die essentieel zijn voor de winterse taken, waren ook de afmetingen belangrijk voor ons, want het voertuig moet in staat zijn in alle straatjes van de gemeente door te dringen, ook de nauwste. Dat verklaart de beperkte afmetingen van het chassis. »
De keuze van de gemeente Chaudfontaine ging in de eerste plaats uit naar Scania, omdat het voorgestelde voertuig punt voor punt beantwoorde aan het lastenboek. Maar er is nog een ander element dat de balans deed overhellen.

Engagement op lange termijn

« Scania was de enige gesprekspartner die in staat bleek om een voorraad wisselstukken ter beschikking te houden voor een periode van 25 jaar en bereid bleek te zijn om reparaties uit te voeren voor ten minste 20 jaar », onderlijnt Christophe Bouhon. « Het verschil met de andere merken is enorm, want die blijken die dienstverlening al niet meer te kunnen verzekeren na een tiental jaren. Dat was voor ons des te belangrijker, omdat we er op rekenen de P370Cb voor ten minste 20 jaar in te zetten! »
Er is geen vaste chauffeur voorzien voor de nieuwe Scania van Chaudfontaine. Hij zal bestuurd worden door verschillende arbeiders van de gemeente. Die chauffeurs steken overigens hun tevredenheid over de nieuwe aanwinst niet onder stoelen of banken. Al na enkele weken dienst zijn ze opgetogen over het comfort en de efficiëntie van het voertuig, vooral over de praktische combinatie van kraan en vrachtwagen. De P370 zal gedurende de garantieperiode onderhouden worden bij Scantec in Grâce-Hollogne.

Scroll naar boven