Spring naar content

Wetteren : wagenpark met Fleetmatics REVEAL

Fleetmatics maakt bekend dat de gemeente Wetteren kiest voor Fleetmatics REVEAL om te helpen bij het besparen van kosten, het efficiënter omgaan met brandstof en het verhogen van de productiviteit van haar dienstvoertuigen. De gemeente Wetteren is daarmee de eerste Belgische gemeente waarvoor Fleetmatics werkt en 41 voertuigen koppelt aan de REVEAL-software.
De webgebaseerde oplossing Fleetmatics REVEAL biedt inzicht in voertuiglocaties, brandstofverbruik, snelheid, gereden kilometers en andere zaken die te maken hebben met medewerkers die constant op de baan zijn. Hierdoor zijn ze in staat om onder meer de CO₂-uitstoot te verminderen en de brandstofkosten te verlagen.

“De gemeente Wetteren maakte al meer dan tien jaar gebruik van een track&trace-systeem voor haar dienstvoertuigen, maar dat systeem liet qua rapportering en prijskaartje te wensen over”, zegt Wim De Jonghe, coördinator van de Technische Dienst van de gemeente Wetteren. “Na een marktbevraging en heel wat opzoekingswerk klopten we aan bij Fleetmatics. Dat kwam als beste voor ons uit de bus op het vlak van rapportering, overzicht, diensten én prijs. De fleetmanagementoplossing van Fleetmatics vergelijken met ons oude systeem, zou appelen met peren vergelijken zijn.”

“Het hele proces van aanvraag tot en met implementatie van 41 dienstvoertuigen is heel vlot verlopen, zonder één enkel probleem. Bovendien is ook de software heel duidelijk en klantvriendelijk. Voor meer technische zaken, zoals het koppelen van de gegevens van een externe brandstofleverancier aan het systeem, voorziet Fleetmatics opleidingen. Een extra bijkomende troef is, dat we nu exact weten hoeveel we per maand betalen per voertuig, zonder bijkomende kosten, zodat het perfect gebudgetteerd kan worden.”

Jan Willem Doornbos, Marketing Manager Benelux bij Fleetmatics: “Dankzij de implementatie van Fleetmatics kan de gemeente Wetteren een einde maken aan veel van de onzekerheden van het managen van de medewerkers die constant op de baan zijn, met toegang tot near-realtime en historische voertuig- en bestuurdersgegevens, zoals locatie, brandstofverbruik, afgelegde afstanden en stationair gebruik van onder meer bestelwagens, straatvegers, lichte voertuigen en grasmachines. De gemeente Wetteren kan nu meer doen met de middelen die ze heeft, en heeft nu de mogelijkheden om het gebruik van de voertuigen dagelijks op te volgen en bij te sturen op het vlak van CO₂-uitstoot en brandstofkosten.”

Scroll naar boven