Spring naar content

Driedubbele winst voor IVECO Daily in Duitsland

IVECO Daily blijft prijzen winnen in Europa en krijgt drie awards van ETM, een belangrijke Duitse persgroep gespecialiseerd in transport en logistiek. Deze werden uitgereikt tijdens een ceremonie op 21 juni in Ludwigsburg, in Duitsland.

Een onderzoek bij meer dan 11.000 lezers kroonde de Daily tot “Best imported transporter up to 3.5 ton” en “Best imported transporter more than 3.5 ton”. De Daily Euro 6 wordt voortdurend verbeterd en vernieuwd en blijft trouw aan zijn zakeninstinct. Hij bevestigt ook zijn reputatie als betrouwbare bedrijfspartner door zijn ongeëvenaarde prestaties, productief comfort en brandstofbesparing.

De Daily Hi-Matic Euro 6, die als enige in zijn klasse een 8-trapsautomaat heeft, biedt de chauffeur een superieure rijervaring, zodat die zich volledig op het verkeer en de wegomstandigheden kan concentreren. Het gloednieuwe EcoSwitch PRO intelligent systeem vermindert automatisch het koppel indien nodig, zonder tussenkomst van de chauffeur. Dat bespaart brandstof zonder aan productiviteit te moeten inboeten.

Het Daily 7 ton-model is zo veelzijdig dat er een wereld aan mogelijke toepassingen opengaat: camper, ziekenwagen, sleepwagen, vuilniswagen….De mogelijkheden zijn eindeloos!
De Daily Euro 6 verhoogt de comfortniveaus met een stillere cabine, die een geluidsniveau heeft dat 4 decibel lager is dan bij de vorige modellen. De verbeterde lay-out biedt tot 18 strategisch geplaatste opbergcompartimenten doorheen de cabine, zodat iedereen er eenvoudig bij kan.

De Daily Euro 6 zorgt er ook voor dat de chauffeur het maximum kan halen uit de tijd die hij in de cabine doorbrengt: het is het eerste lichte commerciële voertuig dat on-boardconnectiviteit meer laat zijn dan alleen infotainment. Hier wordt het echt een professionele werktool met de exclusieve, speciaal ontworpen applicatie “DAILY BUSINESS UP”. De app kan worden gebruikt als Driver Assistant, met onder andere het Driving Style Evaluation (DSE)-systeem dat realtime rijsuggesties aanreikt. Wat bovendien ook een belangrijke brandstofbesparing kan opleveren. De app kan de eigenaar als Business Assistant bijstaan, om de efficiëntie van de vloot te optimaliseren met Fleetwork en om de geplande diensten op te volgen.

De Daily Tourys, die al de titel van “International Minibus of the Year 2017” had gekregen, werd nu ook in zijn elektrische versie gekroond tot “Best imported midibus / minibus”. Deze nieuwe titel is de beloning voor meer dan tien jaar hard werken om Daily Tourys Electric te ontwikkelen en te verbeteren. Hij zit nu in de laatste van drie evolutionaire stappen. De passagiersstoelen staan gemonteerd op rails, voor een maximale veelzijdigheid. Dankzij die opstelling kan de Daily Tourys minibus tot 19 passagiers vervoeren, terwijl hij een exclusieve rij-ervaring met luxueus comfort en een stijlvol interieur biedt. Bovendien beschikt hij ook over de beste bagage compartimenten in zijn klasse, met een capaciteit tot 2,5 m3. De “nul emissie” 80 kW elektrische versie, met 300 Nm koppel, is perfect voor milieuvriendelijke, stille en comfortabele transportdiensten. Dit nieuwe model heeft een bereik tot 110 of 160 km (met respectievelijk 2 of 3 accu’s). Vergeleken met de vorige generatie Daily Electric biedt het nieuwe model 25% meer efficiëntie, 100 kg meer nuttig laadvermogen en 20% meer acculeven.

De Daily is het veelzijdigste voertuig in zijn klasse met het ruimste gamma in de sector, dankzij een MTM van 3,5 tot 7,2 ton en een laadvolume van 7,3 m³ tot 19,6 m3. In zijn minibusversie is er bovendien plaats voor 16 tot 22 personen.
De Daily Euro 6 familie biedt twee viercilindermotoren, met een verbruik van 2,3 en 3,0 liter, vermogens van 116 tot 205 pk, en koppel van 320 tot 470 Nm. Het brede gamma omvat ook de milieuvriendelijke versie van de Daily Natural Power, die op CNG rijdt, en de Daily Electric met nul uitstoot, die zeer voordelig is in gebieden met beperkt verkeer vanwege zijn milieuvriendelijkheid en stille motor.

Deze awards zijn natuurlijk een belangrijke bevestiging van IVECO’s prestaties in Duitsland, een van de grootste markten voor het merk.

IVECO Daily 2015-2017 awards:

• “International Minibus of the Year 2017” – Daily Tourys
• “Sustainable Truck of the Year 2017” – VAN categorie – Daily Electric
• VK – “Best Light Truck” op Fleet World Honours 2017
• Spanje – “Light Industrial Vehicle of the Year” op de Spaanse National Transport Awards 2017
• VK – ‘Large Van of the Year’ bij What’s Van? Awards 2017
• Chili – “2016 Best Commercial Vehicle”
• Duitsland – “European Innovation Award 2016” – Daily Hi-Matic
• Duitsland – “Best Imported Van 2016”
• “Top Van 2016” – Transport News
• “Best 3,5 – 7,5 ton van” – Trade Van Driver Awards 2016
• “International Van of the Year 2015”
• “European Innovation Award 2016 of the Caravanning Industry” – Daily Hi-Matic
• Duitsland – “Beste Nutzfahrzeuge bis 3,5 to”
• Duitsland – “Innovation Award for KEP Transporter 2015” – Daily Hi-Matic
• Duitsland – “Best KEP Transporter 2015”

Scroll naar boven