Spring naar content

MAN TGX PerformanceLine Edition wordt paradepaard van Euro Mex

Het transportbedrijf Euro Mex uit Machelen kocht onlangs een MAN TGX PerformanceLine Edition bij garage Wauters. Het vlaggenschip van de MAN TGX-serie met 640 pk werd vorig jaar in september op de IAA in Hannover gepresenteerd. Het gaat om een speciale uitvoering van de TGX waarvan slechts 100 exemplaren worden gemaakt.

Euro Mex legt zich vooral toe op geconditioneerd vervoer en op dedicated transport of GDP (Good Distribution Practice), zowel op korte als lange afstand. “Wij doen geen groupage”, zegt zaakvoerder Marc Smets. “We vervoeren uitsluitend volledige ladingen – groot of klein – voor één klant. De meeste van onze opdrachten zijn koeltransporten voor de farmaceutische industrie. Onze klanten verwachten goed opgeleide chauffeurs die de ver-eiste kwalificaties hebben.”
Marc Smets rijdt zelf ook nog en dat doet hij vanaf nu met de MAN TGX PerformanceLine Edition. Die heeft met de MAN D38-motor van 640 pk (471 kW) en een koppel van 3.000 Nm bij 900 toeren per minuut heel wat power. “Waar andere vrachtwagens tegen 60 kilometer naar boven rijden, doe je dat met deze MAN TGX 640 met 90 kilometer per uur”, zegt Smets. “Hij schakelt ook heel goed. Het is echt een plezier om er mee te rijden. Bovendien valt het verbruik goed mee. Dat schommelt rond de 28 liter ter-wijl de motor met slechts 2.000 kilometer op de teller toch nog erg jong is.”
De PerformanceLine Edition is gespoten in het blauw. Aan de buitenkant valt de speciale uitvoering op door de spiegelkappen en de onderste radia-torbescherming in antracietgrijs. Verder zijn er de twee verchroomde hori-zontale radiatorlamellen, de zonneklep en de twee luchthoorns. “De afwer-king met leder en blauwe stiksels binnenin is heel mooi”, zegt Smets.
Het leeuwmotief is in reliëf op de hoofdsteun aangebracht en is duidelijk zichtbaar als een blauwe omtrek aan de onderkant van het bovenste bed. Ook de veiligheidsgordels en de binnenzijde van de afschermende gordij-nen zijn blauw van kleur. Op het dashboard valt het inlegwerk van donker-blauw geborsteld aluminium op.
Deze MAN TGX 640 is dan ook het paradepaard van Euro Mex, een para-depaard dat zorgt voor de uitstraling van het bedrijf. Euro Mex telt 35 voer-tuigen: van kleine bestelwagens over bakwagens tot trekker-opleggers. “We hebben twaalf koelopleggers”, zegt Smets. “De nieuwste die gekop-peld is aan deze MAN TGX 640 heeft drie compartimenten waarvan de temperatuur apart kan worden ingesteld.”
Alle wagens zijn gekocht met een onderhoudscontract bij Garage Wauters uit Leefdaal. “Een schitterende garage”, zegt Smets. “Een familiebedrijf dat nog echt meeleeft met de klant. Je kan op elk moment bellen en ieder pro-bleem wordt er onmiddellijk opgelost. Bij Wauters ben je geen nummer maar een mens.”

Scroll naar boven