Spring naar content

MAN wint Innovation Award

De jury van International Truck of the Year heeft een nieuwe jaarlijkse prijs gelanceerd: de Truck Innovation Award. Deze award wordt toegekend aan voertuigen die nog niet te koop zijn, maar die duidelijk richting geven aan milieuvriendelijke en veiligere trucks in de toekomst.

De prijs wordt door dezelfde juryleden toegekend als de International Truck of the Year, namelijk 23  journalisten van de meest vooraanstaande vakbladen van ieder Europees land.

De eerste Truck Innovation Award werd gewonnen door MAN, dat zijn aFAS truck voorstelde. De wagen is een level 4 autonoom rijdend voertuig, dat in staat is om zelf afstand te bewaren ten opzichte van de leidende truck, in een rijstrook kan blijven en zijn snelheid aanpassen. De wagen kan ook obstakels en risico’s herkennen en dan een stop uitvoeren. Bedoeling van deze truck is het botskussen te vervoeren bij rijdende werven. Dit is zeer gevaarlijk werk, waarbij de chauffeur van zo’n voertuig altijd een risico liep. MAN heeft deze wagen ontworpen om de veiligheid van wegwerkers te vergroten.

De rit van en naar de werf gebeurd nog steeds met een persoon aan het stuur. Alleen bij het gevaarlijke werk op de pechstrook, rijdt deze truck zelfstandig.

Scroll naar boven