Open bedrijvendag kent groot succes bij Van Hool

Met meer dan 9.000 bezoekers kende de open bedrijvendag een groot succes bij Van Hool. Op deze open bedrijvendag nodigde de bus- en trailerbouwer uit Koningshooikt bij Lier ook geïnteresseerde werkzoekenden uit: ook dat werd een groot succes: ongeveer 200 mensen kwamen op gesprek, waarvan er een 15-tal onmiddellijk in dienst kunnen komen, tussen de 50 en 60 personen zijn gevraagd om  langs te komen voor een tweede gesprek. Volgens woordvoerder Dirk Snauwaert was men bij Van Hool vooral opgetogen over de kwaliteit van de kandidaat werknemers die kwamen opdagen.

Maar ook de bezoekers waren erg geïnteresseerd, vertelde dhr. Snauwaert: “We hadden een parcours door de productiehallen uitgestippeld, waar 125 medewerkers opgesteld stonden om vragen van het publiek te beantwoorden. Al die mensen waren bijzonder positief: technische vragen, interesse in het productieproces… alle mensen die met  het publiek in contact kwamen waren aangenaam getroffen door de oprechte belangstelling voor Van Hool.

Nog in april stelde Van Hool ook al de deuren open, maar nu lag het aantal bezoekers opvallend hoger: “Typische krijgen we de familie en vrienden van medewerkers over de vloer en gepensioneerde medewerkers die nog eens komen kijken wat er zoal veranderd is. Nu kregen we een veel diverser publiek te zien, ondermeer een groep uit Zwitserland en een motorclub kwamen langs.

De open bedrijvendag werd geopend door Vlaams minister Muyters (NVA). Bij Van Hool waren ze verplicht de deuren een kwartier vroeger te openen, omdat er om 9 uur ’s ochtends al een file belangstellenden stond. De bezoeken werden dus vanaf 9 u 45 gestart, om de wachtrijen te beperken. Om 11 u was er geen sprake meer van wachtfiles.