Skip to content

TomTom lanceert autonoom testvoertuig en laat weten dat het aantal geautomatiseerde voertuigen met TomTom-wegenkaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen. Bovendien is er een samenwerkingsakkoord met Hella Aglaia voor het real-time updaten van de kaarten

TomTom onthult vandaag zijn eerste volledig autonome testvoertuig. In twee jaar is de auto ontworpen en op maat gemaakt met als doel om TomTom’s autonome rijtechnologieën te testen en te verbeteren. Het gaat om onder meer de toonaangevende TomTom High Definition (HD) Maps, TomTom Roadagrams en TomTom AutoStream.

Daarnaast kondigt TomTom aan dat het aantal geautomatiseerde voertuigen met TomTom wegenkaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen. Het gaat hier om voertuigen die vallen binnen niveau 1 en 2* van autonoom rijden. De voertuigen – zowel auto’s als bedrijfswagens – worden geproduceerd door meerdere autofabrikanten.

Tenslotte maakt TomTom een samenwerking bekend met HELLA Aglaia, een wereldwijde leverancier van computer vision-software voor de automobielindustrie. De twee partijen gaan samenwerken om de TomTom HD-kaart in real-time bij te werken met behulp van cameragegevens uit voertuigen. 

Scroll To Top