Spring naar content

Ford introduceert een nieuwe zware variant van de succesvolle Transit: de 5.0-ton. Deze is bedoeld voor toepassingen waar een zwaar chassis extra voordelen biedt zoals kippers, politie- en brandweervoertuigen, minibussen enz. De 5.0-ton is beschikbaar als chassis-cabine met enkele of dubbele cabine, drie wielbasissen en vier chassislengtes. Het maximale laadvermogen van een chassis-cabine voor opbouw bedraagt 2.886 kg, of 2.558 kg met standaard laadbak. 

De  5.0-ton Transit is af-fabriek ook leverbaar als L4 “Jumbo” met verhoogd dak, goed voor een netto laadvermogen van 2.383 kg, 15.1 m3 laadvolume en voldoende vloeroppervlakte om vijf Europalletten te laden. De laadruimte heeft een lengte van 4,217 mm en is voorzien van sjorogen en een verlaagde achterbumper. 

Alle 5.0-ton Transits hebben achterwielaandrijving en een 170 pk 2.0 EcoBlue diesel die 390 Nm Koppel levert. Standaard is die gekoppeld aan een manuele zesbak of optioneel aan de fameuze 10-traps automaat van het merk.

Scroll naar boven