Spring naar content

IVECO wint de Dakar Rally Race 2023 met de Boss Machinery De Rooy IVECO & Eurol De Rooy IVECO teams

IVECO nam deel aan de 45ste editie van de Dakar Rally Race met twee nieuwe teams die opnieuw de prestaties, het vermogen en de betrouwbaarheid van zijn voertuigen demonstreerden door twee trucks op het podium te plaatsen in het algemeen klassement.

Janus van Kasteren jr verzamelde gedurende de hele race topplaatsen om ’s werelds zwaarste wedstrijd te winnen, op de voet gevolgd door Martin van denBrink op de derde plaats en Mitchel van den Brink op de vierde plaats.

Photo Florent Gooden / DPPI

Het meest verwachte avontuur van het jaar, de45e editie van de Dakar Rally Race en de zwaarste sinds de competitie in Saoedi-Arabië aankwam, is afgesloten met een succes voor de nieuwe teams van IVECO. De teams slaagden met vlag en wimpel voor deze test van extreem uithoudingsvermogen, nadat ze meer dan 8.500 km op gevaarlijke terrein en over uitgestrekte zandduinen hadden gereden. Tijdens zijn vierde Dakar-rally profiteerde Janus van Kasteren jr. van zijn ervaring om een consistente prestatie te leveren, waarbij hij verschillende podiumplaatsen en de eerste plaats in de eindstand behaalde. Hij werd gevolgd door veteraan coureur en een legende van de Dakar, Martin van den Brink, die derde werd. Zijn zoon en teamgenoot Mitchel van den Brink reed een indrukwekkende race, verzamelde verschillende tweede plaatsen en werd de jongste speciale winnaar met zijn eerste plaats in etappe 6 en sloot de competitie af met een vierde plaats.

De twee teams kenden een vliegende start in de proloog en verzekerden zich van uitstekende plaatsen op de startgrid voor Stage 1 met hun IVECO Powerstar-trucks aangedreven door Cursor 13-motoren die speciaal zijn ontworpen door FPT Industrial. Helaas moest Vick Versteijnen op dag 4 van de wedstrijd opgeven. De drie andere bemanningen bleven vechten tegen de hitte en regen van de woestijn om podiumplaatsen te behalen in elke fase van de rallyrace.

Fabio Santiago, Head of Marketing and Product Management IVECO Truck Business Unit, verklaarde: “We zijn erg blij met de resultaten die onze teams en onze IVECO Powerstar-trucks hebben behaald, hoewel de overwinning getint is met verdriet voor wat er tijdens de negende etape is gebeurd: eerst en vooral gaan onze gedachten en solidariteit uit naar alle betrokkenen. We moeten niettemin onze dankbaarheid tonen aan onze piloten, die zichzelf en hun voertuigen maximaal hebben gepusht en een fantastische prestatie hebben geleverd in de zwaarste van de Saoedi-Arabische Dakar-rally’s. We zijn zo trots op al onze treams, die deze uitdaging met lef en vastberadenheid zijn aangegaan en onze trucks hebben laten schitteren met winnende prestaties. “

ALGEMENE UITSLAG – DAKAR 2023

Janus van Kasteren jr – Winnaar Martin van den Brink – Derde Mitchel van den Brink – Vierde

EUROL TEAM DE ROOY IVECO TEAM

#511- Mitchel van den Brink, Moises Torrallardona, Jarno Van De Pol #506 – Martin van den Brink, Rijk Mouw, Erik Kofman.

BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO TEAM

#502 – Janus van Kasteren jr, Marcel Snijders, Darek Rodewald. #504 – Vick Versteijnen, Teun Van Dal, Andreas Van Der Sande.

VAN DE BRINK Martin (nld), Eurol Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait VAN KASTEREN Janus (nld), BOSS Machinery Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait VAN DEN BRINK Mitchel (nld), Eurol Team de Rooy, Iveco, Trucks, portrait during the Stage 9 of the Dakar 2023 between Riyadh and Haradh, on January 10th, 2023 in Haradh, Saudi Arabia – Photo Gigi Soldano / DPPI
Scroll naar boven