30-jarige Cargo Service in Kalmthout voortaan ook agent Durisotti-polyvolumes voor Belux

Date de publicaton: 27 januari 2022

Carrosseriebedrijf Cargo Service gevestigd op de kmo-zone Bosduin in Kalmthout heeft exact 30 jaar op de teller staan. Als specialist in het opbouwen, herstellen en schilderen van bestelwagens, lichte vrachtauto’s, vrachtwagens, opleggers en bussen bouwde het familiebedrijf in die periode een stevige reputatie op. Dit neemt niet weg dat Cargo Service zijn focus ook richt op enkele nieuwe pijlers. Zo is het bedrijf sinds kort agent voor België en Luxemburg van Durisotti en legt het zich hiermee toe op de verkoop van polyvolumes.

In 1991 startte Ronny Vander Veken zijn carrosseriebedrijf aan de Kampweg in Wuustwezel in het vroegere “zakkenkot”. Van in het begin hield Cargo Service zich voornamelijk bezig met de opbouw van vrachtwagens, het herstellen van opleggers, polyesterherstellingen, de bouw van open laadbakken, plywood en aluminium kasten en schuifzeilen. Deze activiteiten groeiden vrij snel uit tot het handelsmerk van Cargo Service.

In maart 2013 nam dochter Katleen de leiding over. Het gebouw aan de Kampweg liet geen verdere groei toe. Daarom investeerde Cargo Service in een groter perceel in de bedrijvenzone Bosduin in Kalmthout. Aan Galgenheiken verrees een nieuw bedrijfsgebouw dat sinds begin 2016 in gebruik is. Belangrijke aanwinst hier is de 22 meter lange spuitcabine waarin het onder meer mogelijk is een volledig gelede bus – naast containers en opleggers – te spuiten. De oude spuitcabine verhuisde mee. Hierin gebeurt het voorbereidend werk.

Speciale uitvoeringen

“We zijn in feite een klassieke laadbakkenbouwer die op vraag van de klanten ook heel wat speciale zaken uitvoert. Zo herstellen we veel bussen. We bouwen mobilhomes op 4×4 chassis en we realiseren onderstellen of aanhangwagens voor ‘tiny houses’ en andere toepassingen tot 3,5 ton. We kunnen ook de opbouw en het chassis leveren voor een grote aanhangwagen of oplegger. We begeleiden dergelijke projecten volledig en we staan in voor de afwerking en eventuele verbouwingen die nadien nodig zijn. Verder zorgen we ook voor de homologatie, zodat de voertuigen hier rijklaar voor technische keuring vertrekken”, legt Katleen Vander Veken uit.

Sinds kort is Cargo Service agent van Durisotti voor België en Luxemburg. Hiermee legt het bedrijf uit Kalmthout zich nu ook toe op de verkoop van polyvolumes. Dit zijn gesloten bestelwagens met een lichtgewicht polyesteropbouw en maximaal laadvolume. Met de vele aanpassingen op maat die mogelijk zijn, is de polyvolume de betere versie van een gesloten bestelwagen.

Voor evenementensector

“De evenementensector toonde alvast interesse voor onze polyvolumes. Voor hen realiseerden we ondertussen al enkele projecten. Zo hebben we mobiele opleidingscentra, demovoertuigen voor het tonen en verkopen van elektrische toestellen en zelfs een mobiele bar opgebouwd. Als het moeilijk is om in tijden van corona mensen tot in de winkels te krijgen, brengen we de producten tot bij de klant. Een andere nieuwigheid is dat we onlangs ook servicepunt werden van het Duitse Bär Cargolift voor het leveren en herstellen van laadbruggen”, vertelt Katleen enthousiast en hoopvol voor de toekomst.

Cargo Service telt op dit moment 8 medewerkers. Zaakvoerder Katleen Vander Veken zetelt ook in de raad van bestuur van Traxio, de beroepsfederatie voor carrosseriebouw. Zij zit eveneens in de jury van de wedstrijd “Best Van Solution 2021”.

Meer informatie: www.cargoservice.be en www.polyvolume.be

Plus de nouvelles

Renault Trucks Used

Vite besoin d'un camion? Renault sait vous aider! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6693458839494266880/

Nos articles par année

Souhaitez-vous recevoir ces nouvelles directement dans votre boîte mail ?

* indicates required
Share This