Brouwerij De Valk: nieuwe vloot

Date de publicaton: 5 juli 2021

 

Met 10 nieuwe MAN’s zet Brouwerij De Valk de zomer in. Het bedrijf, dat in 2012 werd overgenomen door de bekende brouwerij Moortgat, vernieuwt op deze manier zijn vloot ingrijpend. De nieuwe trucks worden geleasd bij specialist Fraikin en zijn gebaseerd in het distributiecentrum in Wijnegem bij Antwerpen. De opbouw is afkomstig van Van Hool. Vooral de opbouw maakt het verschil, vertelt Alain Peleman: “Deze opbouwen hebben een laadvloer die 15 tot 20 centimeter lager is dan bij onze vorige trucks. Dat maakt voor onze chauffeurs een groot verschil.” De trucks worden ingezet om drank te leveren in Antwerpen, de Antwerpse Kempen, Mechelen, Brussel en het Waasland. “Dagelijks hebben we het over 8 à 10 stops, waarbij we bij de meeste klanten kunnen lossen aan een laadkade. Maar er zijn ook losplaatsen waar de chauffeur vaatjes of bakken met de hand moet afleveren. Dan maakt de lagere laadvloer een enorm verschil.” De goede en vlotte samenwerking tussen MAN en Van Hool liet toe alle tien voertuigen te leveren voordat de drukke zomer voor de horeca begint. De wagens zullen onderhouden worden bij MAN Antwerpen, dat eveneens in Wijnegem gebaseerd is. Speciaal aan de wagens is het Penta Wave snellossysteem, dat toelaat dat de chauffeurs de schuifzeilen sneller kunnen openen en sluiten. Wagenparkverantwoordelijke Steven Engelen legt uit: “We hebben bewust voor dit systeem gekozen, omdat het zonder de clips onderaan werkt, winnen de chauffeurs een hoop tijd. Groot voordeel is ook dat het zeil aan de binnenkant versterkt is, wat belangrijk is voor de zekering van de lading.

De vloot bestaat uit 10 nieuwe wagens, waarvan er 7 TGM 18.250 19 tonners zijn en 3 TGM 15.250 15 tonners. Verder is er een TGE bestelwagen. Die wordt vooral ingezet voor dringende leveringen: een klant die iets vergeten te bestellen is of op het punt staat letterlijk droog te vallen. Brouwerij De Valk levert ook aan de zorginstellingen in Antwerpen, legt dhr. Peleman uit: “de leveringen aan zorginstellingen zijn voor ons erg belangrijk: we hebben tijdens de corona-crisis dan ook ons best gedaan om de zorginstellingen een zo goed mogelijke service te bieden.”

Brouwerij De Valk heeft geen verloop gekend van chauffeurs tijdens de Corona-crisis, volgens Alain Peleman:”We hebben een ploeg chauffeurs die goed aan elkaar hangt. Ze vertrekken iedere ochtend rond een uur of zeven en zijn in de late namiddag thuis. Hun contact met de klanten is ook erg goed, reden waarom onze chauffeurs graag bij ons werken en meestal een lange carrière bij ons hebben. We zijn trouwens nog altijd op zoek naar mensen met een rijbewijs C.”

Plus de nouvelles

Renault Trucks Used

Vite besoin d'un camion? Renault sait vous aider! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6693458839494266880/

Nos articles par année

Souhaitez-vous recevoir ces nouvelles directement dans votre boîte mail ?

* indicates required
Share This