Frigoblock werkt samen met Mercedes-Benz om de eerste eActros-bakwagens volledig elektrisch te koelen

Date de publicaton: 11 november 2021

FRIGOBLOCK, een van de toonaangevende fabrikanten van transportkoelunits in Europa en een merk van Thermo King®, heeft aangekondigd dat zijn volledig elektrische koeltechnologie door Mercedes-Benz wordt gebruikt om de eerste volledig elektrische eActros-trucks te koelen die in Duitsland en Nederland in de praktijk worden ingezet. Dit project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Frigoblock en Daimler Trucks om klanten een duurzame koeltechnologie te bieden die naadloos kan samenwerken met de nieuwe eActros-voertuigen van Mercedes-Benz.

“Het bevorderen van duurzame innovatie in elektrische transportkoeling is de kern van waar Frigoblock voor staat”, zegt Ingo Kaltwasser, Chassis OEM Manager voor Frigoblock in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “We hebben nauw samengewerkt met de technische teams van Mercedes-Benz Trucks om de Frigoblock-technologie aan te passen en te voldoen aan de precieze energiebehoeften van de nieuwe eActros-vrachtwagen. Dit project bouwt voort op onze decennialange relatie met Daimler en we zijn er trots op dat we met de industrie een nieuwe stap kunnen zetten in de richting van CO2-neutraal gekoeld transport.”

Met behulp van geïntegreerde invertertechnologie zijn elektrische Frigoblock-koelunits ontworpen om rechtstreeks met de batterijaangedreven vrachtwagens te werken waardoor het aantal energieverbruikende componenten wordt geminimaliseerd. Dit zorgt voor optimaal gebruik van de batterijcapaciteit van de eActros en draagt bij aan het maximaliseren van de actieradius van de vrachtwagen.

Om aan de elektrische vereisten van de nieuwe eActros te voldoen, ontwierp Frigoblock een nieuw CAN-Bus-Gateway-systeem voor directe communicatie tussen de vrachtwagen en het koelsysteem. De intelligente regeling beheert efficiënt de energievraag van de unit en gebruikt alleen de minimale energie die nodig is om de ingestelde temperatuur te handhaven. Het opnieuw ontworpen CAN-Gateway-systeem zorgt ook voor extra elektrische veiligheid, waarbij de koelunit onafhankelijk wordt uitgeschakeld in geval van een elektrische noodsituatie.

“De opnieuw ontworpen CAN-communicatie opent de deur naar verdere ontwikkelingen in duurzame, elektrische transportkoeling”, zegt Ingo Kaltwasser. “In de toekomst zal de koelunit, met de verbeterde communicatiemogelijkheden en slimme routeplanning, kunnen bijdragen aan het vergroten van de actieradius van het elektrische voertuig en deze duurzame, CO22-neutrale logistieke oplossing voor de koudeketen nog efficiënter maken.”

Duurzame, geconditioneerde oplossing voor transport van levensmiddelen

Simon Loos in Nederland en Tevex Logistics in Duitsland zijn de twee logistieke dienstverleners die de eerste volledig electrische en met Frigoblock gekoelde eActros-vrachtwagens aan hun wagenpark hebben toegevoegd voor de distributie van geconditioneerde levensmiddelen.

De e-truck in het wagenpark van Simon Loos voorziet supermarkten in onder meer Rotterdam, Den Haag en Delft van kruidenierswaren en verse, temperatuurgeregelde levensmiddelen. De door Frigoblock gekoelde eActros zal zeven dagen per week rijden en elke dag tot 300 kilometer afleggen in lokaal CO2-neutrale activiteiten. De accu’s worden ’s nachts opgeladen in het distributiecentrum van hun klant (Albert Heijn) in Delfgauw.

Het Duitse Tevex Logistics is van plan om de nieuwe met Frigoblock-unit gekoelde eActros in meerploegendienst te gebruiken. De logistieke dochteronderneming van de Tönnies Group gaat dagelijks haar eigen hoogwaardige voedselproducten vervoeren naar diverse klanten in de wijdere omgeving. Het bedrijf verwacht dat de vrachtwagen tot 600 kilometer per dag zal rijden en zal worden opgeladen bij een laadstation op het terrein van het bedrijf.

“Het is een belangrijke prestatie voor ons om te zien dat de Frigoblock-technologie klanten in de koudeketenlogistiek in staat stelt om de eerste volledig electrische eActros-trucks in Europa te laten rijden”, aldus Ingo Kaltwasser. “De elektrische innovatie van Frigoblock zal onze klanten blijven helpen om hun wagenpark te verduurzamen, , de milieu-impact van transportactiviteiten te minimaliseren en de CO2-uitstoot te verminderen in binnenstedelijke gebieden.”


Ga voor meer informatie over Frigoblock-technologieën naar www.frigoblock.com.

Plus de nouvelles

Renault Trucks Used

Vite besoin d'un camion? Renault sait vous aider! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6693458839494266880/

Nos articles par année

Souhaitez-vous recevoir ces nouvelles directement dans votre boîte mail ?

* indicates required
Share This