Liefkenshoektunnel breekt jaarrecord opnieuw

Date de publicaton: 8 januari 2018

De Liefkenshoektunnel blikt tevreden terug op het afgelopen jaar. In 2017 maakten immers meer dan 10 miljoen voertuigen gebruik van de tunnel. “Dankzij deze 6,4 miljoen personenwagens en 3,9 miljoen vrachtwagens tekenen we een positieve verkeerstoename van 12% op ten opzichte van 2016”, aldus NV Tunnel Liefkenshoek. “Net als de voorgaande jaren sluiten we dus af met een sterke groei.”

Met 10 miljoen gebruikers verwerkte de Liefkenshoektunnel in 2017 12% meer doortochten dan het jaar voordien. Zowel personenwagens als vrachtwagens weten de weg naar de Antwerpse verkeerstunnel goed te vinden, zo blijkt. “Over de laatste twee jaar tekenden we een stijging van maar liefst 25% op, over de laatste 5 jaar is dat zelfs opgelopen tot 50%.”

Tunnelsaturatie
Indrukwekkende cijfers, maar het succes van de Liefkenshoektunnel heeft ook een keerzijde. NV Tunnel Liefkenshoek: “Op werkdagen wordt de dagelijkse maximumcapaciteit van 40.000 voertuigen standaard bereikt, met structurele files tot gevolg. Vooral de avondspits richting Nederland is erg druk.”

Vaste tarieven en verlaagd nachttarief voor vrachtwagens
Wat bijdraagt aan de populariteit van de Liefkenshoektunnel is dat de toltarieven voor het vijfde jaar op rij ongewijzigd blijven: “Ook 2018 gaan we in met vaste of zelfs verlaagde tarieven ten opzichte van het verleden. De manuele tarieven zijn niet meer gestegen sinds 1 januari 2012, de elektronische tarieven bleven stabiel vanaf 2014.”

Ook het goedkope nachttarief voor vrachtwagens dat in de zomer van 2017 werd ingevoerd, blijft van kracht in het nieuwe jaar. De tariefverlaging vertaalt zich in een duidelijke stijging van het aantal transporten gedurende de nacht (zie grafiek 2). “Een aanpassing van de volledige logistieke keten blijft echter noodzakelijk om transporten die overdag gebeuren te verplaatsen naar een ander tijdstip. Hieraan draagt NV Tunnel Liefkenshoek bij, maar in het grote geheel is het tarief niet de enige bepalende factor om vrachtvervoer uit de files te weren.”

Plus de nouvelles

Renault Trucks Used

Vite besoin d'un camion? Renault sait vous aider! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6693458839494266880/

Nos articles par année

Souhaitez-vous recevoir ces nouvelles directement dans votre boîte mail ?

* indicates required
Share This