Oslo heeft Europese primeur met BYD gelede bussen

Date de publicaton: 8 januari 2018

In het Noorse Oslo zijn eind december twee volledig elektrische, gelede bussen van BYD in gebruik genomen. Noorwegen is daarmee het eerste land in Europa dat deze 18-meter bussen inzet voor openbaar vervoer.

Nobina is de eerste busmaatschappij in Europa die de door het Chinese BYD geproduceerde gelede bussen in gebruik neemt. De twee 18-meter bussen rijden op de routes 31 en 31E, de twee drukste buslijnen in Noorwegen met ongeveer 15 miljoen passagiers per jaar en 50.000 reizigers per dag. De bussen worden geëxploiteerd door Nobina in samenwerking met de transportautoriteit Ruter.

“We kijken ernaar uit waardevolle ervaring op te doen met deze klimaatvriendelijke en stille bussen. Lijn 31 is de eerste route in Noorwegen die dit concept uitprobeert. Bij Nobina zijn we heel blij dat we in samenwerking met Ruter de overstap naar groene bussen in Oslo kunnen maken. Dit is een innovatieve bijdrage aan het verbeteren van onze service in Oslo”, zegt Managing Director van Nobina, Jan Volsdal.

Met andere elektrische bussen wordt momenteel getest in Noorwegen, maar in tegenstelling tot deze bussen, maken de gelede bussen van BYD geen gebruik van ‘opportunity charging’ middels pantografen en laadinfrastructuur onderweg. De BYD-bussen worden op het depot geladen.

De gelede bussen worden ingezet op de buslijnen 31 en 31E en zullen rijden tussen Grorud en Tonsenhagen, een afstand van 17 tot 24 kilometer.

“Twee jaar geleden introduceerden we het concept van de 18-meter gelede bus, nu zijn we verheugd dat de bussen worden ingezet”, zegt Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe. “De omstandigheden in Oslo zijn uitdagend voor elektrische bussen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat onze bussen goed zullen presteren op deze drukke route, zelfs in de Noorse koude winter.”

Plus de nouvelles

Renault Trucks Used

Vite besoin d'un camion? Renault sait vous aider! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6693458839494266880/

Nos articles par année

Souhaitez-vous recevoir ces nouvelles directement dans votre boîte mail ?

* indicates required
Share This