Bata Industrials stapt met werkschoenen in fashion

Verschenen: 24 maart 2022

Bata Industrials lanceert, in samenwerking met de Beekman Group, de DB-collectie werkschoenen. Deze fashioncollectie bestaat uit stylish vormgegeven veiligheidssneakers ontworpen door topdesigner Dyanne Beekman (DB). Voor Bata Industrials is de kersverse samenwerking een logische stap: steeds meer harde werkers zien hun werksneakers als mode-item. Ze vinden het belangrijk om er goed uit te zien op de werkvloer.

Bata Industrials is een mondiale speler op het gebied van veiligheidsschoenen. De samenwerking met Beekman Groupbiedt voor beide wereldwijd nieuwe kansen. Veiligheid heeft altijd topprioriteit, maar onderscheidend design wordt steeds belangrijker, zeker ook internationaal. De vruchtbare samenwerking tussen twee Nederlandse bedrijven heeft geleid tot de prachtige DB-collectie. Fashionondernemer Dyanne Beekman adviseert vanaf nu ook bij schoenen uit het assortiment van Bata: deze collectie heet Selected by Dyanne.

DB-collectie werksneakers
De eerste serie van de DB-collectie bestaat uit drie werksneakers in Zwart, Wit en Zwart-Wit. Stuk voor stuk eyecatchers onder iedere bedrijfsoutfit. Deze hippe DB.01-sneakers zijn vederlicht en bieden uitstekende ondersteuning en comfort voor een goede stabiliteit. Ze hebben een uitstekende grip en slipweerstand, zelfs boven de Europese veiligheidsnorm. De sneakers zijn antibacterieel en wasbaar voor maximale hygiëne. Verkrijgbaar voor dames en heren in de maten 35 t/m 48.

De drie modellen hebben geen veiligheidsneus en zijn met name geschikt voor werknemers in ziekenhuizen, horeca en de schoonmaak- en kappersbranche. Hier zijn geen mechanische risico’s door stoten of druk. Bij deze veiligheidsschoenen ligt de nadruk vooral op licht gewicht, uitstekende grip en pasvorm. Overigens komt er binnenkort ook een werksneaker mét veiligheidsneus in de DB-collectie: de DB.02.

Samenwerking Bata Industrials en de Beekman Group
Martijn Mathot, Managing Director Bata Industrials: ‘De samenwerking met Beekman inspireert. Dyanne ademt fashion en kijkt al jaren naar de drager als individu. Wij zitten midden in die beweging. Waar we vroeger vooral vanuit de productiefaciliteiten en technieken onze schoenen ontwikkelden, kijken we nu heel intensief naar de drager van de schoen. We zeggen altijd: veiligheid eerst, maar comfort en design volgen daarop tegenwoordig in één adem. De tijd waarin de veiligheidsschoen alleen zwart en van leer was ligt ver achter ons.’

De Beekman Group is gespecialiseerd in modieuze bedrijfskleding. Dyanne Beekman is trots op de nieuwe DB-collectie. ‘Verlies nooit de persoonlijkheid van het individu uit het oog. Straalt de persoon op de werkvloer dan wordt de bedrijfsidentiteit versterkt. In horeca, zorg of hospitality sta je vaak 8 uur achter elkaar op je voeten en dat is ondraaglijk zonder passend schoeisel. Vaak uit ijdelheid kiezen mensen stijl boven functionaliteit. Wij vinden dat die twee zaken heel goed gecombineerd kunnen worden. Onze sneakers moeten modieus zijn, heerlijk lopen, eenvoudig schoon te maken zijn en beschikken over een uitstekende slipweerstand.’

De DB-collectie veiligheidssneakers is verkrijgbaar in Nederland bij www.beekmanstaffstyling.com, de BataSuperstore in Best: batasuperstore.nl en shop.bataindustrials.nl.
In België wordt de collectie aangeboden door distributeurs van Bata Industrials.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This