DAF bereikt mijlpaal van 50.000 Nieuwe Generatie trucks

Verschenen: 15 mei 2023

De Nieuwe Generatie DAF is de meeste succesvolle serie ooit!

 

DAF heeft de indrukwekkende mijlpaal van 50.000 geproduceerde trucks van de Nieuwe Generatie bereikt. De 50.000ste truck, een witte DAF XG met 355 kW/ 480 pk PACCAR MX-13-motor, is afgeleverd aan Kleijn Transport uit Alblasserdam.

De Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG+ zijn de eerste – en tot nu toe enige – trucks die gebruik maken van de nieuwe Europese regelgeving voor maten en gewichten die een aerodynamischer en ruimer voertuigontwerp mogelijk maakt. Daardoor zetten de Nieuwe Generatie DAF trucks de nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Als gevolg daarvan werden de DAF XF, XG en XG+ trucks voor het vervoer over de lange afstand uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’. De nieuwe DAF XD voor distributie en specifieke toepassingen kreeg de prestigieuze prijs voor 2023.

Kleijn Transport
De 50.000ste truck werd afgeleverd aan Kleijn Transport, dat in heel Europa container- en trailervervoer uitvoert. Ook biedt Kleijn Transport zee- en luchtvracht aan. Het wagenpark bestaat uit 220 trucks waarvan meer dan 50% DAF. “Op basis van onze uitstekende ervaringen met de Nieuwe Generatie DAF voertuigen breiden we dat aantal uit tot 50”, vertelt John Dekker, financieel directeur van Kleijn Transport. “We hebben bewust gekozen voor het ruime XG-model om de hoogste brandstofefficiëntie perfect te combineren met het beste comfort in zijn klasse, waarvan dat laatste gezien de huidige chauffeurstekorten van groot belang is.”

Winnende team
“Nooit eerder in onze 95-jarige geschiedenis werd de indrukwekkende mijlpaal van 50.000 trucks zo snel na de marktintroductie bereikt”, voegt Harald Seidel, president-directeur van DAF Trucks, toe. “Dit illustreert het succes van onze Nieuwe Generatie DAF trucks. De mijlpaal erkent de uitstekende eigenschappen van de voertuigen en is ook een weerspiegeling van de toonaangevende kwaliteit die onze toegewijde medewerkers dagelijks aan onze klanten leveren.”

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This