DAF toont Nieuwe Generatie Construction trucks op Bauma

Verschenen: 10 november 2022

De nieuwe XDC en XFC delen DNA met ‘International Trucks of the Year’

DAF presenteerde zijn Nieuwe Generatie trucks voor het bouwsegment op Bauma, ’s werelds grootste beurs voor de bouwsector, die van 24 tot en met 30 oktober plaatsvond in München. De nieuwe DAF XDC en XFC, die hun DNA delen met de ‘International Trucks of the Year’ 2023 en 2022, zetten de nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.

 • Nieuwe DAF XDC en XFC voor bouwtoepassingen
  • Configuraties met 2, 3 en 4 assen
  • Robuust ontwerp met een solide grille en 3-delige stalen bumper 
  • Grote oploophoek en bodemvrijheid
  • De ideale basis voor kippers, betonmixers en haakarmen
 • Nieuwe norm in efficiëntie 
  • Nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13 motoren tot 390 kW/530 pk
  • Standaard nieuwe geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak
   • Off-road software
   • Nieuwe ‘Rock Free’ softwarefunctie voor verbeterde off road prestaties 
  • Nieuwe ‘ASR-Off’ mogelijkheid 
  • Onovertroffen opbouwvriendelijkheid
 • Nieuwe norm in veiligheid
  • Uiterst laaggeplaatste raamlijnen, ‘Kerb View Window’ en DAF Vision Dashboard garanderen optimaal direct zicht 
  • DAF Digital Vision System en DAF Corner View zorgen voor maximaal indirect zicht
 • Nieuwe norm in chauffeurscomfort
 • Uitstekende toegankelijkheid van de cabine en zeer uitgebreide verstelmogelijkheden van stoelen en stuurwiel
 • Superieure rijeigenschappen
 • Samenwerking met toonaangevende opbouwers voor de snelste voertuigbeschikbaarheid

Uitstekend aanbod voor bouwtoepassingen
De DAF XDC en XFC bouwvoertuigen delen hun DNA met de meervoudig bekroonde Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG⁺; uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year’ in 2023 en 2022.  

De 2-, 3- en 4-assige XDC en de XFC zijn leverbaar met enkele of dubbele aandrijving. Beide Construction trucks zijn specifiek ontwikkeld voor zwaar werk onder ruige omstandigheden. 

De DAF XDC en XFC hebben een grote oploophoek van 25o en een enorme bodemvrijheid van 33 tot 39 centimeter, afhankelijk van de specificatie. De bouwvoertuigen van DAF hebben een robuust ontwerp met een solide, 3-delige stalen bumper, een grille met zwarte lamellen en wordt standaard uitgerust met een stalen plaat die de radiateur beschermt. De voertuigen vormen de ideale basis voor kippers, betonmixers, haakarmen en andere taak-specifieke opbouwen.

Nieuwe norm in efficiëntie
Net als hun broers voor transport over verharde wegen, maken de Nieuwe Generatie XDC en XFC gebruik van de nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13 motoren. Deze leveren vermogens tot 390 kW/530 pk.

Alle DAF Construction voertuigen zijn uitgerust met de geautomatiseerde TraXon versnellingsbak en voorzien van een speciale off-road instelling voor optimale schakelprestaties op uitdagend terrein. Schakelen gaat uiterst snel en bij hoge(re) toerentallen voor maximale prestaties in zwaar of heuvelachtig terrein. Daarnaast selecteren de XDC en XFC altijd automatisch de juiste wegrijversnelling. Nieuw zijn verder ‘ASR Off’ en ‘Rock Free’ voor optimale tractie op glad wegdek of om weg te kunnen rijden uit bijvoorbeeld mul zand of grind.  

De opbouwvriendelijkheid is onovertroffen dankzij onder meer de zeer flexibele lay-out van chassiscomponenten, zoals EAS, accubak en luchtketels enerzijds en de beschikbaarheid van een volledige serie PTO’s, bevestigingsmodules en aansluitingen anderzijds.

Nieuwe norm in veiligheid
De grote voorruit en zijruiten van de Nieuwe Generatie DAF XDC en XFC hebben dezelfde uiterst laaggeplaatste raamlijnen waarvoor alle Nieuwe Generatie DAF modellen worden geprezen, met het beste directe zicht in hun klasse als resultaat. Als optie is een Kerb View Window leverbaar, die – in combinatie met de opklapbare bijrijdersstoel – onbelemmerd zicht biedt op voetgangers en fietsers die zich naast de truck aan de bijrijderszijde bevinden. Ook het nieuwe DAF Vision Dashboard, dat aan de bijrijderszijde steil afloopt richting de voorruit, draagt bij aan uitstekend direct zicht. Dit dashboard is standaard op zowel de XDC als de XFC.

Voor eersteklas indirect zicht kan de Nieuwe Generatie DAF XD worden uitgerust met het DAF Digital Vision System, dat de hoofd- en groothoekspiegels vervangt. Het superieure DAF Corner View biedt een maximaal zicht van maar liefst 285 graden op de omgeving rond de A-stijl van de cabine aan bijrijderszijde.

De volledige LED exterieurverlichting is standaard op alle XDC en XFC uitvoeringen en draagt ook bij aan de superieure veiligheid.

Nieuwe norm in chauffeurscomfort                                                                                                          Dankzij ergonomisch geplaatste treden en een stuurwiel dat in een verticale parkeerstand kan worden gezet, begint het eersteklas chauffeurscomfort al met de uitstekende toegankelijkheid van de cabine. Ook het verstelbereik van de stoelen en het stuurwiel is ongekend, evenals het ruimtelijke gevoel van de cabine en de uitstekende opbergruimte. De Day Cab heeft een extra grote cabine gekregen voor meer interieurruimte. Een comfortabele derde stoel of een grote koelkast zijn af-fabriek leverbaar als optie.Ook de nieuwe XDC en XFC zijn uitgerust met het opvallende dashboard uit de rest van de Nieuwe Generatie serie, inclusief de volledig digitale instrumentenpanelen. 

De superieure rijeigenschappen profiteren van een volledig nieuw ontwerp van de voorzijde van het chassis en een nieuwe cabinevering. 

Samenwerking met toonaangevende opbouwers                                                                  

Zoals op de Bauma te zien is, werkt DAF samen met toonaangevende opbouwers om de hoogste kwaliteit, efficiëntie en snelste voertuigbeschikbaarheid te garanderen. Optimaal vooraf gespecificeerde truck-opbouwcombinaties versnellen ook het bestelproces, waardoor de eerste volledig opgebouwde voertuigen in het eerste kwartaal van 2023 klaar zijn voor levering. 

DAF presenteerde zijn nieuwe serie bouwtrucks op Bauma, ’s werelds grootste beurs voor de bouwsector.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This