DAF Trucks Vlaanderen: 3.000.000 assen in 50 jaar tijd

Verschenen: 30 september 2021

DAF Trucks Vlaanderen leverde deze week haar 3 miljoenste as af. De mijlpaal valt samen met het 50-jarig jubileum van de assenfabriek in het Belgische Westerlo. Indrukwekkende investeringen in de moderne productiefaciliteiten leidden recent tot de introductie van een nieuwe generatie ongekend efficiënte achterassen.

Voor optimale prestaties en daarmee efficiency van zijn aandrijflijnen ontwikkelt en bouwt DAF Trucks al sinds jaar en dag vrijwel alle assen zelf. Sinds 1971 vindt die productie plaats in de eigen fabriek in Westerlo, waar ook DAF’s hoogwaardige cabines van de band komen.

In de fabriek langs de snelweg E313 van Luik naar Antwerpen worden dagelijks zo’n 600 voor- en achterassen geproduceerd. “Omdat de inzet van elke truck uniek is, worden ook de assen volledig afgestemd op de specifieke applicatie”, weet George Beekwilder, Plant Manager van de assenfabriek. “Voorassen, voorloopassen, sleepassen, al dan niet dubbel aangedreven tandems, gestuurde assen, assen met of zonder naafreductie; de mogelijkheden die DAF biedt, zijn ongekend. En zoals onze fabrieken in Eindhoven en Leyland trucks op klantenorder produceren, zo doen wij dat hier in Westerlo met de assen. Hierdoor kunnen we voor elke truck de beste prestaties en maximale efficiency garanderen.”

Hofleverancier voor busbouwers
Naast assen voor trucks, produceert DAF Trucks Vlaanderen op jaarbasis ook enkele duizenden assen voor producenten van bussen en touringcars, alsook van speciale voertuigen. Deze vinden hun weg over de hele wereld – doorgaans in combinatie met bij DAF gebouwde PACCAR-motoren.

Steeds efficiënter
Voor de leek zien assen er al sinds jaar en dag hetzelfde uit. De evolutie die de assen van DAF de afgelopen decennia hebben doorgemaakt, is echter enorm. Ze werden vele tientallen kilo’s lichter en tegelijk vele malen stijver en sterker voor een optimale levensduur. Ook op het vlak van efficiency werden grote stappen gemaakt, onder meer door een nieuw proces van verspanen waardoor de tandwielen van het differentieel nog nauwkeuriger – en dus efficiënter – in elkaar grijpen.

Nieuwe generatie achterassen
Op het gebied van efficiency betekenen ook de achterassen van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ die DAF begin oktober voor het vervoer over de lange afstand in productie neemt, opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. Deze assen zijn niet alleen (opnieuw) kilo’s lichter en nóg robuuster dan hun voorgangers, maar bovenal nog eens 3% efficiënter. Dat is bereikt door de wrijvingsverliezen in het aslichaam verder te reduceren door toepassing van nieuwe pignonlagers, andere afdichtingen en een lager olieniveau.   

Investeringen in processen
Het einde van alle ontwikkelingen is nog niet in zicht, stelt Beekwilder vast. “DAF investeert momenteel tientallen miljoenen in de assenfabriek. Daardoor houden we de volledige productie van assen in eigen hand: van het lassen en stralen tot aan de fabricage van naven. Dat geeft DAF én zijn klanten een enorm voordeel. Het betekent namelijk dat voertuigen en assen altijd perfect op elkaar zijn afgestemd voor een maximale levensduur, hoge prestaties en de laagste kosten per kilometer.”

Aandacht voor mens en milieu
De investeringen komen ook ten goede aan de 600 medewerkers van de ongeveer 25.000 vierkante meter grote assenfabriek en niet te vergeten het milieu. “Machines worden steeds weer stiller en belastend werk wordt uitbesteed aan high-tech robots. Door de verdere verduurzaming van onze processen, kon bijvoorbeeld de chemische afvalstroom met maar liefst meer dan 98% worden gereduceerd. Zo gaan ergonomie en aandacht voor het milieu hand in hand met het steeds weer verder verbeteren van de kwaliteit en efficiency.”

DAF Westerlo 50 jaar

DAF Westerlo 50 jaar

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa....

Van Hool definitief failliet

Van Hool definitief failliet

Vanmiddag kondigde co-CEO Marc Zwaaneveld aan dat Van Hool 's ochtends de boeken had neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Mechelen. Daarmee houdt de bussen- en trailerbouwer uit Koningshooikt definitief op te bestaan. Momenteel is een bindende bieding van VDL...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This