De E-200 elektrische units van Thermo King voegen nieuwe operationele en duurzaamheidswaarde toe aan MatHem.se, een online supermarkt in Zweden

Verschenen: 15 januari 2020

Met de E-200-units krijgt het wagenpark van MatHem meer laadruimte voor verse en bevroren goederen en een grotere bewaarcapaciteit om boodschappen op de juiste temperatuur te houden tot aan de deur van de klant

MatHem.se, een Zweeds thuisbezorgingsbedrijf, heeft zijn wagenpark gemoderniseerd om de operationele efficiëntie en duurzaamheid van de thuisbezorgingsactiviteiten te vergroten. De 30 nieuwe voertuigen zijn voorzien van de volledig elektrische E-200 multitemperatuur koelunits van Thermo King®, een leider op gebied van oplossingen voor transporttemperatuurregeling voor een verscheidenheid aan mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand. Met het nieuwe wagenpark, dat al in bedrijf is, kan MatHem.se de levensmiddelen duurzaam en altijd op de juiste temperatuur transporteren en een ononderbroken koudeketen garanderen, vanaf hun magazijn tot de deur van de klant.

MatHem.se was op zoek naar een alles-in-één oplossing voor transportkoeling die hen toe zou laten twee koelzones in het voertuig te behouden; één voor gekoelde en één voor diepvriesproducten. Bovendien wilden ze de zware zelfstandige vriezer verwijderen die ze eerder hadden gebruikt om diepvriesproducten te vervoeren. Ze zochten ook naar een ecologische en duurzame manier om de koelunit te laten functioneren wanneer de bestuurder stopt voor levering, een lunchpauze heeft of het voertuig langer moet uitschakelen. De Thermo King E-200-unit met extra accupakket voldeed aan alle vereisten.

“Duurzaamheid en vermindering van onze impact op het milieu wordt weerspiegeld in alles wat we doen, inclusief onze bezorgactiviteiten”, zei Frederik Engelfeldt, Chief Distribution Officer bij MatHem.se. “We garanderen onze klanten dat we hun voedsel te allen tijde op de juiste temperatuur houden totdat het hun huis bereikt. Een efficiënt wagenpark voor de leveringen is van vitaal belang voor deze toezegging en we zijn blij te zien dat de Thermo King-oplossing zijn belofte waarmaakt. We hebben nu meer laadruimte en bovendien verzekert de batterijfunctie de voedselveiligheid tijdens het vervoer en minimaliseert het risico op voedselverspilling. Deze functie verhoogt ook de duurzaamheid van onze activiteiten aangezien de bestuurder tijdens stops de motor kan uitzetten om het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen.”

“De E-200-serie vertegenwoordigt de volgende generatie volledig elektrische koelunits en is de nieuwste telg in ons steeds groter wordende portfolio van niet-dieseloplossingen. Het stelt onze klanten in staat levensmiddelen en goederen veilig te vervoeren zonder uitstoot, met weinig lawaai en met maximaal gemak voor de mensen in steden,” aldus Johan Green, accountmanager Thermo King Zweden. “We zijn trots op onze expertise en reputatie om met onze klanten en marktleiders samen te werken en zo nieuwe technologieën te introduceren. We zijn erg blij met de positieve feedback van MatHem.se na de ervaring in de praktijk en zijn ervan overtuigd dat de oplossingen van Thermo King hen zullen helpen hun klanten tevreden te houden, hun winstgevendheid te vergroten en hun milieuvoetafdruk te verkleinen.”

Dankzij de multitemperatuuropstelling van de E-200-units kon MatHem.se ongeveer 80 kilogram besparen in vergelijking tot de vorige configuratie van het wagenpark met een zelfstandige vriezer. Dit vertaalt zich direct in brandstofbesparing en meer laadruimte in het voertuig. De bewaarcapaciteit wordt gewaarborgd doordat de unit van stroom voorzien wordt tijdens stops voor leveringen of pauzes, dankzij het extra accupakket die volledig onafhankelijk van het voertuig opereert. Dit geeft de bestuurder de gemoedsrust en de flexibiliteit om op elk gewenst moment te stoppen zonder de auto stationair te laten draaien om de getransporteerde goederen op temperatuur te houden. 

In tegenstelling tot de typische oplossingen met directe aandrijving, die zijn ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren, levert de E-200 een constante capaciteit onafhankelijk van de motoren en bijbehorende bewegende delen van het voertuig. De E-200 kan gebruikt worden met zowel elektrische als motoraangedreven voertuigen. De E-200 heeft geen wegcompressor, het is een plug-and-playoplossing die uitgerust is met gepatenteerd energiebeheer dat bijdraagt aan een lager energieverbruik, verhoogde voertuigautonomie en hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. De unit is ook compatibel met de start-stopfuncties van het voertuig en zorgt voor extra besparingen op brandstof.

Omdat de E-200 volledig elektrisch is, voldoen de voertuigen aan de PIEK-normenen Urban Vehicle Access Regulations (UVAR’s) inzake geluidsniveaus in stedelijke omgevingen waardoor ze in emissiearme zones mogen opereren. Doordat ze zo stil zijn, kunnen ze ook ’s nachts ingezet worden.

De E-200 productontwikkeling en samenwerking met MatHem.se sluit aan bij de duurzaamheidsambities van Ingersoll Rand voor 2030 en de toezegging om, door middel van de verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- (HVAC) en transportkoelingsproducten en -diensten, de koolstofvoetafdruk van de klant met een gigaton1 CO2 te verkleinen; dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.

Lees meer over de ambities die Ingersoll Rand verwezenlijkt heeft in het kader van de doelstellingen voor 2020 in het onlangs uitgebrachte ESG-rapport 2018. Ga voor meer informatie over de duurzaamheidsambities voor 2030 naar ingersollrand.com/2030.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This