DKV heeft Europa’s grootste LNG-netwerk

Verschenen: 6 juli 2021

Europese mobility service provider DKV biedt toegang tot 230 LNG-stations in negen landen.

Op vlak van duurzamere mobiliteit geldt LNG als een van de voornaamste alternatieven voor conventionele brandstof. Transport- en logistieke bedrijven kunnen hun CO2-emissies tot 20% verminderen bij gebruik van LNG in plaats van diesel. Daarom zet de Europese mobility service provider DKV nog meer druk op het uitbreiden van zijn LNG-verzorgingsnetwerk, met nu al meer dan 230 LNG-stations in negen landen. Hiermee biedt DKV het grootste merkonafhankelijke netwerk met ruim 50% van alle Europese LNG-stations. De meest recente toetreders zijn Oostenrijk, Zweden en Finland.

“Het belang van LNG neemt alsmaar toe. In deze tijden van energietransitie willen wij ‘Lead in Green’ worden, ofwel toonaangevende aanbieder van duurzame verzorgingsoplossingen voor de transportsector,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. Om antwoord te bieden op de stijgende vraag naar alternatieve brandstof neemt DKV elk jaar 5.000 nieuwe tankstations in zijn netwerk op, met daarbij de nadruk op zogenaamde multi-energy stations, die ook alternatieve brandstoffen als LNG, CNG, LPG of waterstof aanbieden.

Bovendien lanceerde DKV in februari 2021 zijn ‘Groene Missie’ en kondigde daarbij aan als bedrijf in 2023 klimaatpositief te zijn en de koolstofintensiviteit van de wagenparken van zijn klanten in 2030 met 30% te hebben verlaagd.

Meer informatie op www.dkv-mobility.com


DKV biedt Europa’s grootste LNG-netwerk (foto DKV)

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This