Ford Ranger & Volkswagen Amarok delen International Pick-up Award (IPUA)

Verschenen: 22 november 2023

Zowel Ford Pro als Volkswagen Commercial Vehicles hebben nu drie keer de International Pick-up Award (IPUA) gewonnen, na de aankondiging en uitreiking van de tweelingtrofee tijdens het Solutrans 2023 Gala Banquet op EuroExpo, Lyon, Frankrijk op woensdag 22 november.

Terwijl de Ford Ranger en Volkswagen Amarok hun ‘hattrick’ van IPUA-overwinningen voltooiden, werd deze keer de prijs gedeeld tussen de twee merken en modellen. Dit was de eerste keer dat dit gebeurde sinds de wereldwijde eer werd ingesteld in 2010.

“Na de IPUA 2023 Group Tests, die vorige maand in Griekenland werden gehouden, was het onmogelijk om de twee modellen van elkaar te scheiden, omdat zowel de nieuwe Ranger als de Amarok gezamenlijk zijn ontwikkeld en worden gemaakt in de Ford-fabriek in Zuid-Afrika. Hoewel het een samenwerkingsproject is, is elke fabrikant erin geslaagd zijn unieke styling en rijeigenschappen te behouden, wat klanten zullen beamen,” aldus Jarlath Sweeney, voorzitter van de IPUA-jury.

In deze zevende editie van de IPUA voegt de zesde generatie Ranger toe aan de titels die in 2013 en 2020 werden gewonnen, terwijl de oorspronkelijke Amarok de eerste trofee won in 2011 en opnieuw in 2018 met de verbeterde versie.

Voor Ford Pro werd het Solutrans Gala een dubbelslag, door het winnen van de IVOTY 2024 voor de Transit Custom, om dat nog eens te herhalen met de IPUA in 2024.

Voorafgaand aan de overhandiging van de dubbele trofee zei Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europe: “We zijn verheugd dat de Ford Ranger voor de derde keer is erkend door de IPUA-jury, wat getuigt van zijn blijvende aantrekkingskracht als Europa’s favoriete pick-up in de afgelopen acht jaar. De nieuwe Ford Ranger heeft de meest uitgebreide seriekeuze tot nu toe en biedt klanten het raffinement op de weg en de terreincapaciteiten die passen bij werkdagen en weekenden. Hij is gebouwd voor werk en ontspanning.”

Karl Bernqvist, lid van de Brand Management Board en verantwoordelijk voor Inkoop bij Volkswagen Bedrijfswagens, was ook tevreden en zei tijdens het evenement: “De Amarok is een pick-up die zowel op de weg als daarbuiten betrouwbare prestaties levert. Hij heeft in beide gevallen indruk gemaakt op de jury. De International Pick-up Award voor 2024/2025 betekent dat de Amarok al de ’treble’ heeft behaald in slechts 14 jaar productie. Dit blijk van vertrouwen eert het hele team van Volkswagen Bedrijfswagens. We willen graag onze dank uitspreken!”

Uitgegeven door IVOTY Ltd., www.van-of-the-year.com; jarlath@fleet.ie

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This