GEODIS koopt maar liefst 200 IVECO aardgasvoertuigen

Verschenen: 16 juni 2021

GEODIS investeert in een “groene” vloot voor stadsbezorging in Frankrijk. Het doel is de vervuiling en de geluidsoverlast te verminderen. Op dinsdag 15 juni 2021 ondertekenden Stéphane Cassagne, GEODIS Executive Vice President Distribution & Express Line of Business, en Emilio Portillo, Managing Director IVECO France, een overeenkomst die een order omvat voor 200 CNG- voertuigen die op biogas zullen worden aangedreven. De levering is gepland voor eind 2021.

“Deze investering betekent voor GEODIS een nieuwe stap om de impact van zijn activiteiten op het milieu te verminderen en de klimaatverandering tegen te gaan. Door het wegtransport in de laatste kilometer groener te maken, zullen we met name bijdragen aan het koolstofvrij maken van de sector. Stedelijke logistiek staat centraal in onze acties,” zegt Marie-Christine Lombard, CEO van GEODIS.

GEODIS wil binnen drie jaar 100% koolstofvrij vervoer realiseren naar de stadscentra van de 35 grootste steden van Frankrijk (met een bevolking van meer dan 150.000 inwoners). De proactieve strategie die enkele jaren geleden werd ingezet, heeft een nieuw niveau bereikt met de ondertekening van deze order met IVECO, de leider op het gebied van alternatieve brandstof, met bijna 60% van de Franse markt.

GEODIS koos voor 107 IVECO Daily en 93 Eurocargo voertuigen die worden aangedreven door BioCNG, een brandstof die de CO2-uitstoot tot 95% vermindert en toch dezelfde prestaties levert als een dieselvoertuig. In vergelijking met een Euro VI-E dieselvoertuig wordt de uitstoot van fijne deeltjes met 95% verminderd en de uitstoot van stikstofdioxide (NO2) met 90%. Deze voertuigen vallen in de “Crit’Air 1-categorie”. Gecertificeerd door Pieck Quiet Truck 71 dB, zijn ze in staat om dag en nacht stille leveringen te doen.

“Het toegenomen gebruik van nieuwe energiebronnen is een hefboom voor actie om de emissies in verband met onze distributieactiviteiten te verminderen. Deze bestelling van 200 voertuigen is een belangrijke stap die ons engagement om de CO2-uitstoot te verminderen, onderstreept. Het positioneert ons als een belangrijke speler in duurzame levering in Frankrijk, een ambitie die nog meer voordelen voor onze klanten met zich meebrengt”, aldus Stéphane Cassagne, Executive Vice President van GEODIS’ Distribution & Express line of business.

“Wij zijn verheugd over het engagement van GEODIS en het vertrouwen dat in ons merk wordt gesteld. IVECO geloofde al heel vroeg in de aardgasoplossing, waarnaar de vraag in Frankrijk en in Europa gestaag toeneemt. Met deze oplossing, die beantwoordt aan de drievoudige doelstelling om onze gezondheid, het klimaat en de levenskwaliteit in de stad te beschermen, zijn onze voertuigen de referentie geworden voor transporteurs die zich nu al inzetten voor de ecologische overgang”, aldus Emilio Portillo, Managing Director van IVECO Frankrijk.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This