Grote onderscheiding voor compacte transpallet: de ERE 225i van Jungheinrich wint de Red Dot Award

Verschenen: 30 juni 2022

De elektrische transpallet ERE 225i van Jungheinrich heeft eerder deze maand in Essen (Duitsland) de Red Dot Design Award ontvangen. De ERE 225i overtuigde de jury van zijn bijzondere designconcept dat wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid op unieke wijze combineert dankzij een volledig geïntegreerde en compacte lithium-ion batterij. De Red Dot Award is de 2de onderscheiding van deze categorie voor de ERE 225i in zeer korte tijd. De truck had in mei al de iF Design Award gewonnen.

Door de integratie van de lithium-ion batterij is de ERE 225i 270 mm korter dan zijn voorganger. Dit verkleint de draaicirkel van de transpallet aanzienlijk. De bestuurder profiteert van een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig vervoer in de kleinste ruimtes mogelijk wordt. Bovendien bieden de vaste zijwanden een optimale bescherming en zorgen ze tegelijk voor een hoog werkcomfort.

“Het doel van ons productontwerp is om de belangrijkste voordelen van de transpalletten direct herkenbaar en begrijpelijk te maken. Compactheid, duurzaamheid, veiligheid en wendbaarheid zijn de belangrijkste voordelen en laten al bij het design merken waarop de Jungheinrich klanten kunnen vertrouwen”, zegt Andreas Knie, Industrial Design bij Jungheinrich. “Wij zijn zeer verheugd dat wij met de ERE 225i deze prestigieuze designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een uitstekende onderscheiding voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het product.”

De ERE 225i is met voorsprong de meest compacte truck in zijn klasse. Als onderdeel van Jungheinrich POWERLiNE is de ERE 225i tot op moment van levering bij de klant volledig CO2-neutraal en maakt zo een bijzonder duurzame intralogistiek in het magazijn mogelijk.

Sinds 1955 bekroont Red Dot Award Product Design jaarlijks ’s werelds beste en meest innovatieve producten in meer dan 50 categorieën. Een internationale jury, van onafhankelijke experts op het gebied van design, wetenschap en journalistiek, selecteert elk jaar uit duizenden aanmeldingen de producten die zich onderscheiden door hun design.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This