GROTER RIJBEREIK VOOR 100% ELEKTRISCHE RENAULT TRUCKS MASTER Z.E.

Verschenen: 18 november 2021

De 100% elektrische Renault Trucks Master Z.E. wordt uitgerust met nieuwe 52 kWh-batterijen. Zij brengen het reële rijbereik van het voertuig op 190 km. Het volledig elektrische bedrijfsvoertuig van Renault Trucks, een ideaal werkinstrument voor professionals uit de stad, wordt in de lente van 2022 verkrijgbaar in een 52 kWh-versie.

  • Nieuwe batterijen voor een groter rijbereik en een kortere laadtijd

De opslagcapaciteit van de batterijen in de elektrische Master van Renault Trucks stijgt van 33 naar 52 kWh.

Deze nieuwe opslagcapaciteit brengt het reële rijbereik van het voertuig op 190 kilometer (244 kilometer over de WLTP City-cyclus).

Aan een snellader kan Renault Trucks Master Z.E. voortaan in twee uur tijd voor 80 procent worden opgeladen. Drie uur volstaan om de batterijen volledig op te laden.

  • Een voertuig dat perfect is afgestemd op stadsleveringen over de laatste kilometer

Master Z.E. van Renault Trucks stoot geen emissies uit tijdens het gebruik en biedt toegang tot stadscentra, ook in stedelijke gebieden met verkeersbeperkingen.

Bovendien stelt Renault Trucks Master Z.E. de bestuurder in staat om vlot en veilig door de stad te rijden. Het 100% elektrische bedrijfsvoertuig beschikt namelijk over specifieke voorzieningen zoals achteruitrijcamera’s en een dodehoekspiegel. Renault Trucks levert Master Z.E. met Z.E. Voice, een geluidssignaal dat voetgangers attent maakt op het voertuig wanneer het minder dan 30 km/u rijdt.

De elektrische Master van Renault Trucks is verkrijgbaar in drie modellen (bestelwagen, chassis-cabine en laadvloer-cabine) en acht versies (drie lengtes en twee hoogtes). De garantie op het chassis bedraagt twee jaar of 100.000 kilometer, die op de batterij acht jaar of 160.000 kilometer.

Renault Trucks Master Z.E. vervolledigt het gamma zuiver elektrische vrachtwagens van de constructeur, dat ook de D Z.E. van 16 ton, de D Wide Z.E. van 19 ton en de D Wide Z.E. van 26 ton omvat.

  • Red Edition: bedrijfsvoertuigen volgens Renault Trucks 

Net als zijn dieseltegenhanger wordt de elektrische Master gecommercialiseerd onder het label ‘Red Edition’, een exclusief merk voor de bedrijfsvoertuigen van Renault Trucks. Zo krijgt hij een specifieke uitrusting.

Met de Red Edition stelt Renault Trucks zijn expertise op het vlak van vrachtwagens en de dichtheid van zijn distributie- en reparatienetwerk ten dienste van kopers van bedrijfsvoertuigen. De constructeur garandeert zijn klanten een service op maat van transportprofessionals: technici die gespecialiseerd zijn in het onderhoud en de reparatie van elk vrachtwagentype, een snelle afhandeling van het voertuig dankzij lange openingsuren die zijn aangepast aan de dienstregeling van de bestuurder, de klok rond pechverhelping en terbeschikkingstelling van vervangvoertuigen bij immobilisatie van het bedrijfsvoertuig van de klant.

  • Technische kenmerken van Renault Trucks Master Z.E.

– MTM: 3,1 en 3,5 ton

– Elektromotor met een vermogen van 57 kW

– Maximumkoppel: 225 Nm

– Topsnelheid 100 km/u

– Energieopslag: lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 52 kWh

– Rijbereik over de WLTP City-cyclus: 244 km

– Reëel rijbereik: tot 190 km

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This