Hef- en magazijntruckspecialist B-CLOSE viert 50-jarig bestaan met sterke cijfers

Verschenen: 25 mei 2022

De Belgische specialist in verhuur en verkoop van hef- en magazijntrucks B-CLOSE blaast 50 kaarsjes uit. Op dit gouden jubileum kan het bedrijf uitpakken met een mooie groei. Dankzij exclusieve samenwerking met internationale merken op de Belgische markt en de lokale aanwezigheid over het hele land, verstevigt B-CLOSE zijn positie binnen de logistieke sector. En ze kijken met een ambitieuze blik naar de toekomst.

Belgische B-CLOSE laat mooie groei zien als sterkhouder binnen de logistieke sector

In een periode waarin steeds meer pakjes geleverd worden en bedrijven steeds meer voorraden opslaan, schrijft specialist B-CLOSE aan een mooi groeiverhaal. De omzet steeg met 58% in de laatste 5 jaar, van 57 miljoen in 2017 naar 90 miljoen in 2022. Niet alleen financieel maar ook wat nieuwe aanwervingen betreft groeit het bedrijf door. Het aantal servicetechniekers groeide van 110 naar 130, op een totaal van 232 werknemers vandaag.

Daarnaast gelooft men bij B-CLOSE sterk in lokale verankering. De afgelopen jaren zette het bedrijf verschillende stappen om deze visie ook in de praktijk om te zetten. Met de uitbreiding naar Suarlée, in de buurt van de stad Namen in Wallonië, werd een eerste stap gezet naar het zuiden van ons land. Daarnaast werd met de overname van Raepers, specialist in verkoop en herstel van heftrucks uit Sint-Truiden, ook de aanwezigheid in Brabant en Limburg versterkt.

Verdere digitalisering is cruciaal

E-commerce heeft de afgelopen periode enorm aan belang gevonden. B-CLOSE gelooft sterk in dit verhaal en maakt werk van digitalisering in verschillende domeinen binnen het bedrijf. Zo werd een nieuwe website gelanceerd, waar ook de webshop te vinden is. Ook binnen het heftruck-park staat digitalisering niet stil. Waar vroeger nog vaak gesleuteld moest worden aan de heftrucks, zal bij de nieuwe elektrische machines, vooral programmering belangrijk zijn.

“Binnen onze sector zien we een transitie naar elektrificatie van onze toestellen. Elektrische heftrucks maken vandaag ongeveer 60% van het totale aantal uit. Als je de magazijntrucks meetelt gaat dat naar 85%. Hierbij wordt fysiek sleutelen aan onderdelen vervangen door het inloggen in een computer om van daaruit een aantal parameters te controleren. En binnen een paar jaar zal dat inloggen van op afstand kunnen gebeuren”, licht Eric Maertens, CEO van B-CLOSE toe.

Groeiverhaal over de grenzen verderzetten

Het Belgische bedrijf blijft ambitieus. De doelstelling is om tegen 2024 een omzet van 150 miljoen te behalen. In dit groeiverhaal durft men bij B-CLOSE ook over de grenzen heen kijken. Strategische en weldoordachte overnames in de buurlanden zijn daarbij de eerste stappen.

Tot slot gaat ook de zoektocht naar technische profielen verder. B-CLOSE mikt in haar rekruteringsplannen naar een groei tot 300 werknemers. Door de groeiende elektrificatie en de verdere digitalisering van de sector ligt de uitdaging voor de rekruteerders bij het vinden van de juiste technisch geschoolde kandidaten. 

Eric Maertens: “In 2019 werd de doelstelling vastgelegd dat we op 5 jaar wilden groeien van een omzet van 80 miljoen naar 150 miljoen tegen 2024. In dit verhaal hebben we door spelbreker corona wat vertraging opgelopen maar we blijven hard werken om ons doel te halen. Dit zal echter niet gaan zonder over de Belgische grenzen heen te kijken. We kijken daarbij vooral naar onze buurlanden. Belangrijk is om niet te snel te gaan, we willen niet meteen de grootste zijn maar wel de beste.”

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This