Hyundai wint sustainable truck of the year 2020

Verschenen: 20 november 2019

Hyundai heeft de tweede editie van de duurzame vrachtwagen van het jaar gewonnen met zijn waterstofvoertuig. De deelname met de H2 XCient elektrische vrachtwagen met brandstofcel, is een gevolg van de uitgebreide testen die met de wagen werden uitgevoerd in Zwitserland. Andere Europese landen volgen voor tests in de nabije toekomst.

Deze trofee wordt toegekend door een internationaal erkend netwerk van 25 vakjournalisten, die werken voor transportmagazines in heel Europa en Zuid Afrika.

Met deze prijs wordt erkenning gegeven aan de technologische veranderingen en de omschakeling naar duurzame energie, die meer en meer zichtbaar worden in de voorbije paar jaar. De Truck Innovation Award werd overhandigd aan Rolf Huber, voorzitter van Hyundai Hydrogen Mobility en Jihan Ryu, Vice President Commercial Vehicle Electronics Control Engineering Group of Hyundai Motor Group, op Solutrans in Lyon.

De wagen haalde een score van 80 punten, waarmee hij het haalde van de Nikola waterstof voertuigen, Freightliner’s eCascadia, Vera van Volvo Trucks en de Scania AXL autonoom rijdende trucks. Ook Renault Trucks nam deel met de Optifuel Lab 3.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This