Hyundai wint sustainable truck of the year 2020

Verschenen: 20 november 2019

Hyundai heeft de tweede editie van de duurzame vrachtwagen van het jaar gewonnen met zijn waterstofvoertuig. De deelname met de H2 XCient elektrische vrachtwagen met brandstofcel, is een gevolg van de uitgebreide testen die met de wagen werden uitgevoerd in Zwitserland. Andere Europese landen volgen voor tests in de nabije toekomst.

Deze trofee wordt toegekend door een internationaal erkend netwerk van 25 vakjournalisten, die werken voor transportmagazines in heel Europa en Zuid Afrika.

Met deze prijs wordt erkenning gegeven aan de technologische veranderingen en de omschakeling naar duurzame energie, die meer en meer zichtbaar worden in de voorbije paar jaar. De Truck Innovation Award werd overhandigd aan Rolf Huber, voorzitter van Hyundai Hydrogen Mobility en Jihan Ryu, Vice President Commercial Vehicle Electronics Control Engineering Group of Hyundai Motor Group, op Solutrans in Lyon.

De wagen haalde een score van 80 punten, waarmee hij het haalde van de Nikola waterstof voertuigen, Freightliner’s eCascadia, Vera van Volvo Trucks en de Scania AXL autonoom rijdende trucks. Ook Renault Trucks nam deel met de Optifuel Lab 3.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This