IVECO’s “multi-brandstof vloot” start de Europese etappe van de Metallica M72 World Tour

Verschenen: 29 mei 2024

  • IVECO levert emissiearm transport voor de tour met zijn aardgas-, batterij-elektrische en hernieuwbare dieselvoertuigen. Een deel van het wagenpark rijdt op koolstofarme Shell- brandstoffen die worden geleverd door het Europese netwerk van het energiebedrijf.
  • De op Metallica geïnspireerde speciale editie, ontworpen door het stylingcentrum van de IVECO Group, zal worden aangeboden in een beperkte serie van 72 trucks met topuitrusting en functies.
  • De betrokkenheid van IVECO, inclusief een wedstrijd om chauffeurstalent te laten zien met Metallica-muziek, laat zien dat het merk zich inzet om vrachtwagenchauffeurs te erkennen en te ondersteunen.

 

IVECO is klaar om Metallica te vergezellen op de Europese etappe van de M72 World Tour als onderdeel van het partnerschap dat afgelopen november in Barcelona werd aangekondigd bij de lancering van het volledig vernieuwde IVECO-gamma. Samen helpen IVECO en Metallica de CO2-uitstoot te verminderen en ondersteunen ze de gemeenschappen waar de concerten plaatsvinden door hun gezamenlijke inzet voor duurzame acties. IVECO werkt samen met de rockband om vervoer met een lage uitstoot te leveren aan de negen Europese tourstops (München, Milaan, Wenen, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Clisson, Warschau en Madrid), door trucks en minibussen te leveren die worden aangedreven door aardgas, elektriciteit en hernieuwbare diesel voor de logistiek van het personeel en de concertuitrusting. Een elektrische vrachtwagen met brandstofcel zal zich in de eindfase ook bij de multi-energie vloot voegen.

IVECO werkt ook samen met Shell om voertuigen te tanken op routes naar concertlocaties, met behulp van het netwerk van het bedrijf.

Luca Sra, President van Iveco Group’s Truck Division, zei: “We zijn verheugd om de weg op te gaan met de fantastische groep Metallica. Onze voertuigen op alternatieve brandstoffen, aangedreven door de koolstofarme brandstofoplossingen van Shell, zullen helpen om de koolstofvoetafdruk van de band te verminderen op hun M72-tour. Het multi-fuel wagenpark, voorzien van een speciale Metallica-look, zal fungeren als een krachtige ambassadeur voor duurzaam transport op de wegen van Europa en in de concertzalen”.

“Toen we de Iveco Group voor het eerst ontmoeten, illustreerden ze hun visie op dit project en hoe ze de toekomst van transport en CO2-uitstoot willen veranderen. We wisten meteen dat de doelstellingen van Metallica overeenkwamen met die van hen en realiseerden ons het enorme potentieel voor het verminderen van de CO2-uitstoot van zware transportvoertuigen. We starten onze samenwerking in mei 2024, met de voortzetting van onze M72-wereldtournee door Europa, waarbij IVECO-voertuigen op aardgas, elektriciteit en hernieuwbare diesel worden gebruikt om onze uitrusting van stad naar stad te transporteren. Samen kunnen we bijdragen aan het streven van de IVECO Group om in 2040 geen netto koolstofuitstoot meer te hebben. Het is ongelooflijk voor ons om hier deel van uit te maken,” aldus Metallica.

“Shell werkt samen met IVECO om transportgerelateerde emissies gedurende de hele levenscyclus te helpen verlagen door brandstoffen met een lage CO2-uitstoot te leveren, zoals Shell BioLNG en Shell Renewable Diesel. Shell BioLNG biedt trouwe klanten bijvoorbeeld een verlaging van 100% van de CO2e*-emissies gedurende de levenscyclus in vergelijking met B7-diesel,” aldus Janine Albrecht-Webb, Managing Director van Shell Commercial Road Transport Europe.

IVECO’s multi-energie wagenpark voorziet Metallica’s Europese tour van duurzame innovatie

De vloot die de Europese delen van Metallica’s tour begeleidt, zal bestaan uit 10 IVECO S-Way trucks op aardgas en 4 IVECO S-Way trucks op hernieuwbare diesel, die gebruikt zullen worden om de uitrusting van de band te vervoeren via het netwerk van Shell. Het multi-energie wagenpark wordt gecompleteerd met 2 IVECO S-eWay’s, de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische vrachtwagen, 2 IVECO S-Way’s LNG en een IVECO S-Way op hernieuwbare diesel. Een IVECO S- eWay Fuel Cell zal zich bij het konvooi voegen voor het laatste Spaanse optreden.

De pendeldienst voor het team van de band wordt verzorgd door eDaily minibussen en een Evadys bus van IVECO BUS.

Met de alternatieve oplossingen van IVECO zet Metallica een grote stap voorwaarts in zijn decarbonisatieproces. Respect voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid zijn de fundamenten waarop het partnerschap tussen IVECO en Metallica is gebouwd.

Een deel van het wagenpark van de tour, bestaande uit IVECO S-Way vrachtwagens, zal worden aangedreven door Shell hernieuwbare diesel en Shell BioLNG. In Europa biedt BioLNG een reductie van 100% in CO2e-emissies gedurende de levenscyclus vergeleken met B7-diesel, terwijl dezelfde winst tot 90% bedraagt voor Shell hernieuwbare diesel. Voor transportbedrijven die hun CO2- voetafdruk willen verkleinen, biedt Shell BioLNG een onmiddellijke oplossing voor de CO2e-emissies gedurende de levenscyclus, omdat de eigenschappen ervan de overstap van LNG naar BioLNG mogelijk maken zonder veranderingen aan infrastructuur of apparatuur. Shell zal ook Shell FuelSave- diesel en Shell LNG leveren en koolstofkredieten kopen voor CO2e-emissies gedurende de levenscyclus die niet kunnen worden vermeden of verminderd.

De op Metallica geïnspireerde IVECO-vloot: een opvallende look en trucks in beperkte oplage

Het stylingcentrum van de Iveco Group heeft een verbluffende speciale editie ontworpen voor het hele wagenpark, geïnspireerd op het album 72 Seasons van Metallica, dat ingaat op de transformerende ervaringen van de eerste 18 levensjaren, die worden vergeleken met 72 seizoenen van groei en evolutie. Deze unieke look heeft een elegant zwart ontwerp met felgele accenten, die de esthetiek van het album weerspiegelen. Op de grille prijkt trots het iconische Metallica-logo, als symbool voor IVECO’s samenwerking met de iconische band.

In de tweede helft van het jaar wordt een gelimiteerde serie van 72 trucks uit het topsegment gelanceerd, met exclusieve, op Metallica geïnspireerde uitrusting, zodat liefhebbers de kans krijgen om een stukje van het partnerschap te bezitten.

Coureurs in de spotlight met unieke activiteiten

Vrachtwagenchauffeurs staan centraal bij IVECO en dit wordt weerspiegeld in de samenwerking met Metallica, die activiteiten omvat om chauffeurs in de schijnwerpers te zetten. Een speciale wedstrijd nodigt chauffeurs van alle voertuigmerken uit om video’s in te sturen van zichzelf terwijl ze meezingen met de muziek van Metallica, met de kans om concertkaartjes en unieke cadeaus te winnen. Tot slot kunnen fans met de digitale MY METALLICA TRUCK-tool gepersonaliseerde Metallica-achtergronden maken met hun foto’s, die ze kunnen delen op sociale netwerken.

 

* COe staat voor kooldioxide-equivalent, een maat die wordt gebruikt om het aardopwarmingsvermogen van verschillende broeikasgassen te vergelijken.

SHELL: De maatschappijen waarin Shell plc directe en indirecte investeringen heeft, zijn afzonderlijke juridische entiteiten. In dit persbericht wordt “Shell” gebruikt wanneer wordt verwezen naar Shell plc en haar dochterondernemingen in het algemeen.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This