MAN TGE Next Level medio 2024 beschikbaar voor de klant

Verschenen: 13 oktober 2023

De bestelwagen van MAN Truck & Bus ondergaat een ingrijpende technologische update met een hertekende bestuurdersplaats en nieuwe rijhulpsystemen voor nog meer comfort en veiligheid.

Modern: Volledig nieuwe E/E-architectuur, nieuwe sensoren en camera’s, nieuw multifunctioneel stuurwiel en een nieuw dashboard

Veilig: Nieuw ontwikkelde en verbeterde rijhulpsystemen

Beschikbaar: In bepaalde landen is de verkoop van de MAN TGE Next Level al van start gegaan, met leveringen vanaf mei 2024

De MAN TGE ondergaat een complete modelupgrade. Hij biedt veruit het grootste pakket technische innovaties in zijn nog prille geschiedenis. Zo zal de succesvolle bestelwagen van MAN Truck & Bus nieuwe normen vestigen op het vlak van veiligheid en bestuurderscomfort in het bestelwagensegment. Hij krijgt dan ook de passende bijnaam ‘Next Level’. De eerste MAN TGE Next Level-modellen zullen in mei 2024 van de band rollen.

De MAN TGE Next Level tilt het comfort naar een hoger niveau, met name dankzij het nieuwe dashboard met digitaal scherm. Een blikvanger van het nieuwe interieur is het grote scherm om de voertuigfuncties en het infotainmentsysteem ‘MAN Media Van’ te bedienen. MAN Media Van omvat een 10,4″-scherm met de standaardfuncties DAB+, MAN Connect, App Connect en MAN SmartLink voor smartphone-integratie. Het systeem kan bovendien worden uitgebreid met onder meer MAN Media Van Navigation en MAN Media Van Navigation Business, die naast de navigatiefunctie ook bijkomende functies omvatten, zoals spraakbediening, webradio, mediastreaming en Alexa-integratie. De Business-versie heeft recht op een schermdiagonaal van 12,9″.

Andere hoogtepunten van het dashboard zijn het hertekende ergonomische multifunctionele stuurwiel met geïntegreerde versnellingspook op de stuurkolom (voor automatische transmissies), de elektronische parkeerrem en de Keyless Go-functie. Deze nieuwe elementen hebben alles in huis om het dagelijkse leven van de TGE-bestuurder doeltreffender en aangenamer te maken. Ook de bekerhouders, de opbergvakken en het gsm-vak met inductielader dragen daartoe bij.

In het huidige model van de TGE stonden het rijgedrag, het vakmanschap en de assemblage al op het niveau van een personenwagen. Met de nieuwe bestuurderspost in de cabine van de MAN Transporter gaat de constructeur verder op de ingeslagen weg. “Deze modeljaarwisseling zal klanten als muziek in de oren klinken, zowel onder de motorkap als in het interieur. We willen nog niet alle details van de MAN TGE Next Level prijsgeven, maar onze bestelwagenklanten kunnen alvast uitkijken naar een nieuwe dimensie op het vlak van veiligheid en comfort,” vat Martin Imhoff, Head of Van Product Marketing bij MAN Truck & Bus, samen.

Bovendien krijgt de MAN TGE Next Level met deze modelwijziging een nieuwe generatie regeleenheden, sensoren en camera’s om de hardware op te waarderen. In dezelfde optiek werd de E/E-architectuur fundamenteel vernieuwd. Dat zal fantastische ontwikkelingsmogelijkheden bieden voor onze rijhulp- en veiligheidssystemen: in de MAN TGE Next Level maken zowel volledig nieuwe rijhulpsystemen als verder ontwikkelde systemen hun opwachting. Met deze innovaties verhoogt de bestelwagen van MAN de veiligheid van zijn inzittenden en andere weggebruikers: bepaalde rijhulpsystemen zullen namelijk voor het eerst deel uitmaken van de standaarduitrusting, waaronder Traffic Sign Information, Active Lane Guard System, Fatigue Detection en Parking Assist.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This