Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Verschenen: 27 september 2023

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten.

De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de fabriek in Wörth, via Hamburg naar Berlijn afgesloten. Daarbij werden 1047 km afgelegd op een tankbeurt. TÜV had de tankvulopening verzegeld. De aankomst van de truck werd gevolgd door een panelgesprek over de impact van waterstof op de Europese economie. Zo is men van plan een grote waterstof elektrolyse installatie te bouwen in Saudi-Arabië. Deze waterstof zal in de vorm van ammoniak naar Europa worden gevoerd, de ammoniak wordt ontleed, de waterstof gekoeld tot -253° Celsius en zou dan voor waterstofvoertuigen met een brandstofcel worden gebruikt.

Meer nieuws

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich, de toonaangevende leverancier op het gebied van intralogistieke oplossingen, introduceert de elektrische vorkheftruck EFG 435. Deze geavanceerde vorkheftruck werd ontworpen met een focus op ergonomie, efficiëntie en duurzaamheid. Met de EFG 435 zet...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This