PETRONAS Team De Rooy IVECO plaatst twee trucks in de Top 10 in de 1e helft van de Dakar rally 2022

Verschenen: 13 januari 2022

PETRONAS Team De Rooy IVECO heeft consistente prestaties geleverd in de eerste 6 etappes van de Rally wedstrijd, met Janus van Kasteren die twee uitstekende 3e plaatsen behaalde in etappes 3 en 4, en de jonge Mitchel van den Brinck die etappe 6 afsloot met een uitstekende 11e plaats, zijn beste resultaat ooit in de Dakar.

Het team heeft in een positieve stemming van de rustdag genoten, met een 4e en een 8e plaats in het algemeen klassement, en de snelle assistentietruck als 14e.

Het PETRONAS Team De Rooy IVECO heeft de uitdaging van het zanderige parcours van de Dakar 2022 Rally met veel lef aangepakt en heeft gedurende de 1e helft van de wedstrijd klasseringen in de Top 10 behaald.

Janus van Kasteren heeft gedurende de 1e helft van de race constant gepresteerd, en eindigde in etappes 3 en 4 met een uitstekende 3e plaats, en in etappe 5 als 5e. In de zesde etappe had hij al vroeg een kleine tegenslag, toen hij door het stof een verkeerde weg insloeg, en later een lekke band, wat hem wat tijd kostte, zodat hij als achtste over de finish kwam. Hij is echter tevreden met de algemene resultaten van de eerste week, die hij afsloot met een 4e plaats in het algemeen klassement, en hij gaat de tweede week met hernieuwde vastberadenheid tegemoet.

Vick Versteijnen is ook zeer tevreden over zijn IVECO truck en de prestaties in de eerste week van de rally. Hij eindigde de 6e etappe op de 10e plaats, vakkundig op de gevaarlijke paden van het begin van de Special, zonder problemen met lekke banden. Hij genoot vooral van de hoge duinen van het laatste deel van de Special, en de uitstekende samenwerking met navigator Teun van Dal en mecanicien Randy Smits.

Michel van den Brink, achter het stuur van de snelle assistentietruck van het team, heeft ook zeer goed gepresteerd, samen met navigator Richard Mouw en monteur Bert van Donkelaar. De 19-jarige coureur, die pas aan zijn tweede Dakar Rally deelneemt, overtreft de verwachtingen en behaalde zijn beste resultaat in de zesde etappe met een uitstekende 11e plaats. Hij is blij met de IVECO Trakker, die hem in staat heeft gesteld een hoog tempo aan te houden en tegelijkertijd geen risico’s te nemen, zodat hij indien nodig beschikbaar is om de trucks van het team te assisteren.

Team PETRONAS De Rooy IVECO begon de tweede week van de Dakar Rally in een goede positie en met een positieve instelling, klaar om de uitdagingen van de duinen en bergen van de tweede week aan te gaan.

IVECO TEAMS

#504 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Janus van Kasteren (NLD)), Marcel Snijders (NLD), Darek Rodewald (POL

#515 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Vick Versteijnen (NLD), Teun van Dal (NLD), Randy Smits (NLD)

#524 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Mitchel van den Brink (NLD), Rijk Mouw (NLD), Bert Donkelaar (NLD)

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This