Profile België ontvangt duurzaamheidserkenning van Duurzaam Repareren

Verschenen: 11 juni 2020

Profile werkt in België al lang aan een professioneel netwerk met een nationale dekking en een uniforme kwaliteit. Tijdens de voorbije lockdown zijn de laatste finesses op het gebied van duurzaamheid afgerond en mocht Niek Kraak van Profile International vandaag de groepserkenning voor België in ontvangst nemen van Christophe Vandenput van vzw Duurzaam Repareren, de organisatie die duurzaamheid in de sector controleert.

Niek Kraak van Profile: “Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met professionaliteit. Maar wij zien ook dat duurzaam ondernemen steeds vaker een eis wordt bij tenders met leasemaatschappijen en transporteurs. Wij hebben ervoor gekozen om dit onderwerp bij Duurzaam Repareren onder te brengen. Zij hebben een mooi ondersteuningsprogramma, en vrijwel alle grote leasemaatschappijen zijn bij de vzw aangesloten.”

Profile is van oudsher een bandencentrale, maar inmiddels levert men met dezelfde kwaliteit ook onderhoud en reparaties aan auto’s en camions. Hiervoor krijgen de monteurs op de vestigingen doorlopend aanvullende technische opleidingen en trainingen en wordt men vanuit de centrale organisatie begeleid. 

Christophe Vandenput van Duurzaam Repareren: “Profile mikt met haar netwerk ook steeds meer op de zakelijke markt. Dan is naast de kwaliteit van de dienstverlening, een duurzame bedrijfsvoering essentieel. Dit geldt voor het gehele nationale netwerk. Profile is het eerste netwerk voor Onderhoud Reparatie & Banden dat volledig gecertificeerd is.”

“Als Covid-19 ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat we moeten ondernemen met oog voor het milieu, de gezondheid en de samenleving. Zet hiervoor de standaard in de Belgische markt”, aldus Harry Filon, Benelux CEO van Duurzaam Repareren. Alle 70 Profile-vestigingen ontvingen het certificaat Duurzaam Repareren. Enkele vestigingen hebben nog enkele punten om verder te verbeteren. Volgens de vzw is dit niet vreemd, want duurzaamheid is geen momentopname maar een wijze van ondernemen die toekomstbestendig is.

“De toekomst zal data-driven, 24/7 connected én duurzaam zijn. Daar gaan wij voluit voor”, aldus Dirk Lambrechts, Directeur Services Profile International.

Vlnr: Niek Kraak – Dirk Lambrechts – Harry Filon

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This