Renault Trucks op Matexpo Days 2022 in Boussu

Verschenen: 3 augustus 2022

Renault Trucks is aanwezig op de matexpo Demo Days die plaatsvinden op 3 en 4 september in Boussu. Er staan 3 robuste trucks ter beschikking om te testen:

  • C 6X4 480pk WAF container-haak 
  • C 6X4/2 480pk haak type Ampliroll 
  • K 8×8 met kipbak

In 2021 heeft Renault Trucks ingrijpende wijzigingen doorgevoerd aan het design, rijcomfort en leefcomfort in zijn T-, T High-, C- en K-vrachtwagens o.a. met nieuwe Euro VI Step E-conforme DE11- en DE13-motoren van 11 en 13 liter die in combinatie met de integratie van nieuwe technologieën en gerichte diensten een brandstof-besparing tot 10 procent kunnen opleveren in vergelijking met de vorige generatie Renault Trucks-motoren en die bovendien de CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen

Er is ook de mogelijkheid als optie de DE13 TC-motor met Turbo Compound-technologie uit te rusten (enkel voor de T en de C). Een bijkomende turbine, die na de turbocompressor wordt geplaatst, zet de resterende energie uit de uitlaatgassen om in mechanische energie en geeft deze door aan de krukas als extra motorkoppel. De Turbo Compound maakt het dus mogelijk om een hoger koppelniveau te bereiken bij lagere toerentallen. Zo kan op de snelweg, op hellingen en bij gebruik van de snelheidsregelaar een constante snelheid worden aangehouden, zonder dat men hoeft terug te schakelen.

De wagens zijn uitgerust met de Optidriver-versnellingsbak van de nieuwste generatie, die een nieuwe regeleenheid, nieuwe stuursoftware en een nieuwe koppelingsbediening omvat om soepeler en sneller te schakelen. 

De Renault Trucks C kan uitgerust worden met Optitrack, dit is een inschakelbare hydraulische aandrijving op de voorwielen die het verbruik en de veelzijdigheid van het voertuig optimaliseert. De Renault Trucks C is uiterst comfortabel voor de chauffeur dankzij de toegankelijke cabine, uitstekende zetels en het overzichtelijke instrumentenbord. Verder heeft de Renault Trucks C een uitstekende tractie, een verhoogde bodemvrijheid en een uitstekende automatiseerde versnellingsbak. Voor de zwaardere toepassingen is er de Xtrem versterkte versnellingsbak of de Xtended versnellingsbakken. De Xtended versnellingsbakken zijn voorzien van een extra korte kruipversnelling voor extra trekkracht bij het wegrijden in terrein of met hogere treingewichten. 

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This