RESA KIEST RESOLUUT VOOR CNG-VOERTUIGEN VAN RENAULT TRUCKS

Verschenen: 23 februari 2021

RESA, de belangrijkste netbeheerder voor gas en elektriciteit van de Provincie Luik, neemt twee Renault Trucks D op CNG in gebruik. Een erg bewuste keuze, waarmee een nieuw hoofdstuk geschreven wordt in de samenwerking tussen de intercommunale en Renault Trucks.

Met bijna 700.000 aansluitingspunten is RESA de belangrijkste netbeheerder voor gas en elektriciteit van de provincie Luik. De intercommunale stelt om en bij de 900 medewerkers tewerk, en gezien deze omvang en de taak waarmee ze belast is, vertaalt zich dat in een aanzienlijk wagenpark. “Wanneer we het volledige wagenpark beschouwen, komen we aan 160 bedrijfswagens, 450 bestelwagens en 80 vrachtwagens,” legt vlootverantwoordelijke Thierry Brasseur uit. “Focussen we ons op dat laatste segment, dan leert een optelsom dat we voor 70% een beroep doen op Renault Trucks.”

Coherente keuze

Dat het vrachtwagenpark voor zo’n groot gedeelte uit voertuigen van Renault Trucks bestaat, is geen toeval, wel een gevolg van de objectieve inschatting van de kwaliteit van de producten en diensten van het merk. “Voor alle duidelijkheid: de keuze van merk en model gebeurt niet arbitrair, dat mag wettelijk ook niet. Als intercommunale zijn wij gebonden aan alle verplichtingen eigen aan een openbare aanbesteding. Wij definiëren hetgeen we precies nodig, waarna aan de hand van objectieve criteria bepaald wordt welke aankoop zal gebeuren. In het gros van de gevallen, zo leren ons de cijfers, kwam Renault Trucks dus als beste partij naar voor.”

Het proces verliep in het geval van deze twee CNG-voertuigen van Renault Trucks niet anders. “Wij bepaalden waarvoor ze precies ingezet zouden worden, waarna de openbare aanbesteding uitgeschreven werd,” aldus Brasseur. “Ergens is de keuze voor gas logisch. We zijn immers ook verdeler van aardgas. Op zich is het een kwestie van coherentie om net in deze grondstof te investeren.

Kiezen voor CNG draagt ook bij tot ons groen imago, ook dat speelt, daar zijn we heel eerlijk in. Het enige voorbehoud dat we hebben draait rond de autonomie in combinatie met het feit dat het aantal tankstations met CNG in de provincie Luik niet heel uitgebreid is. We overwegen dan ook sterk om er zelf een te installeren.”

Gebruiksgemak

“Qua gebruik verschillen deze voertuigen niet van andere trucks,” zegt Danny De Smedt, verantwoordelijke voor Public Sales bij Renault Trucks. “Het enige onderscheid is de aandrijving. Onderaan het voertuig bevinden zich 8 tanks van telkens 100 liter met CNG. Er wordt voorzien in zowel een kleine- als grote aansluiting voor het vullen, wat betekent dat getankt kan worden op elke plek in België waar CNG aanwezig is. Handig voor het gebruik is ook dat het vullen van deze CNG-tanks niet meer tijd in beslag neemt dan het klassiek tanken van diesel.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This