Service + onderhoud = meer veiligheid op de werkvloer

Verschenen: 2 februari 2024

Veiligheid op de werkvloer is nooit optioneel, wel essentieel want elk letsel is er één teveel. Een werkplek zonder potentieel gevaar en zonder verwondingen is het ultieme doel. En dat bereik je niet alleen met de juiste veiligheidsoplossingen, maar ook met een professionele service en regelmatig onderhoud van alle toegangssystemen. Zo geef je een stevige upgrade aan de werkplek en verhoog je de veiligheid van eigen medewerkers en buitenstaanders.

Gevaren aan laad- en loskades

Ongeveer 25% van alle industriële ongevallen gebeurt aan de laadkade, vaak de drukste én gevaarlijkste plek in een distributiecentrum. Hier rijden voortdurend zwaarbeladen voertuigen af en aan, is het een komen en gaan van derden, werken luidruchtige machines, zijn er niveauverschillen en is het zicht vaak beperkt. De gevaren – al dan niet met fatale gevolgen – loeren steeds om de hoek: een val van de dockrand, een achteruitrijdend voertuig dat een persoon tegen de dock leveller drukt, een val tussen dock en voertuig, een oplegger die een persoon tussen twee voertuigen klemt, een wegrollend voertuig, … Veiligheid aan laad- en loskades is cruciaal.

 

Professionele oplossingen voor moderne logistiek

Gelukkig bestaan er tal van professionele oplossingen die zorgen voor meer veiligheid aan de laadkade. Denk maar aan dockingsystemen, manuele of automatische wielblokkeringssystemen, dock-in met parkeerhulp en verkeerslichten, stootbuffers, wielkegs, wielgeleiders, rambeugels, … Daarnaast is het ook belangrijk dat de laadkade steeds in perfecte staat verkeert. Regelmatig onderhoud en service aan de poorten, laad- en lossystemen en automatische deuren is daarbij essentieel.

 

Onderhoud en service: een upgrade van de werkplek

Toegangssystemen moeten op elk moment veilig zijn en optimaal werken. Het niet goed functioneren van poorten, deuren en laad- en lossystemen resulteert niet alleen in een onveilige werkplek, maar ook in tijd-, productiviteit- en energieverlies. Bovendien vereist de wetgeving dat ze op regelmatige en gedocumenteerde wijze geïnspecteerd en onderhouden worden door gekwalificeerd personeel. Wie bij ASSA ABLOY aanklopt, kan rekenen op professioneel onderhoud en een optimale service. Met meer dan 50 jaar ervaring op de teller als producent van toegangssystemen, 220 goed opgeleide en ervaren service engineers en een 24/7 beschikbaarheid staan veiligheid en wettelijke conformiteit bovenaan het prioriteitenlijstje.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This