Thermo King AxlePower maakt de koeltrailer van Woolworths in Zuid-Afrika volledig elektrisch

Verschenen: 5 juni 2024

Woolworths en DP World lanceerden de eerste trailer in Afrika met het Thermo King AxlePower-systeem, dat 100% elektrische koeling mogelijk maakt, en verwachten 27 ton CO2 te besparen per jaar.

Thermo King®, een koploper op het gebied van oplossingen voor temperatuurbeheer tijdens transport en een merk van Trane Technologies, maakte vandaag bekend dat logistiek dienstverlener DP World en voedingsdistributeur Woolworths als eerste in Afrika het Thermo King AxlePower-energieterugwinningssysteem op de weg gebruiken. Om de duurzaamheid van de Afrikaanse transportsector te bevorderen gebruikt Woolworths nu de nieuwe koeltrailer met Thermo King technologie op de route tussen Johannesburg en Kaapstad.

 

Het AxlePower-systeem heeft zijn veerkracht bewezen door efficiënt te werken onder extreme omstandigheden. Het systeem koelt constant, met een ononderbroken luchtstroom in de trailer bij omgevingstemperaturen boven de 40 °C. Over een tot nu toe afgelegde afstand van 15.000 km heeft het systeem ruim 97% van de tijd op elektriciteit gewerkt, zonder de dieselmotor van de unit in te schakelen. Het systeem hoefde ook niet op het elektriciteitsnet aangesloten te worden om een eventueel gebrek aan energie te compenseren of om de acculading te balanceren. Er wordt geschat dat de AxlePower jaarlijks tot 27 ton CO2 zal besparen in vergelijking met traditionele dieselaangedreven koelsystemen voor trailers.

 

“Dit project is een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzamere toekomst voor de Afrikaanse transport- en logistieke sector”, zei Ronnie Meechan, regionaal directeur Midden-Oosten en Afrika bij Thermo King. “Op de snelgroeiende Zuid-Afrikaanse markt nemen steeds meer transporteurs elektrische en waterstoftechnologieën in gebruik in hun zoektocht naar manieren om hun brandstofverbruik te verminderen. Door samen te werken met Woolworths en DP World benadrukken we de gedeelde overtuiging dat we door technologische vooruitgang en creatieve oplossingen te omarmen aanzienlijke stappen kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen en een betere toekomst te creëren.”

 

“We streven naar duurzaamheid, dus zijn we verheugd om de Thermo King AxlePower-technologie in onze vloot op te nemen”, aldus Feroz Koor, hoofd Duurzaamheid van de Woolworths Holdings Group. “In navolging van de inzet van elektrische voertuigen voor de bezorging van online bestellingen van vorig jaar, sluit dit initiatief aan bij onze Vision 2025+-doelstelling om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Het sluit ook aan bij onze ambitie om een duurzamere en efficiëntere toeleveringsketen te creëren en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

“We zijn er trots op een nieuw tijdperk van energiezuinige en milieubewuste koeling in te luiden”, zei Esha Mansingh, hoofd Corporate Affairs en Duurzaamheid voor sub-Saharisch Afrika bij DP World. “Dit initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van DP World, ‘Our World, Our Future’, die ervoor zorgt dat we te werk gaan als een verantwoordelijk bedrijf en prioriteit geven aan duurzaamheid en de impact op mensen, het milieu en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Zo willen we een betere, meer sociaal rechtvaardige en duurzame toekomst verwezenlijken. Deze trailer demonstreert een transformatieve logistieke technologie die een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we goederen onderweg koelen. Thermo King AxlePower vormt een belangrijke stap in de richting van duurzame en verantwoorde logistieke praktijken.”

 

Thermo King AxlePower: revolutioneert trailers voor een duurzame toekomst

 

Thermo King AxlePower is het resultaat van een samenwerking tussen Thermo King en BPW Bergische Achsen KG, een koploper op het gebied van loopwerk en mobiliteitsdiensten voor transport. AxlePower is een volledig geïntegreerd, trekkeronafhankelijk systeem dat de ePower-as van BPW combineert met de koelunit en energiebeheertechnologie van Thermo King. Het slimme energieopwekkingssysteem van AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de oplegger te laten werken door energie om te zetten die door de as van de oplegger wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig.

 

Het systeem slaat de energie, die wordt gegenereerd terwijl het voertuig rijdt of remt, op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt deze om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme of emissievrije en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het Thermo King Energ-e-accupakket, dat wordt opgeladen terwijl de oplegger rijdt, voedt de unit ook autonoom terwijl de oplegger stilstaat. Met slim energiebeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert AxlePower ook de weerstand op de trekker en biedt de bestuurder en wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om ‘oplaadangst’ te voorkomen.

 

De mogelijkheid om energie terug te winnen en te hergebruiken maakt het Thermo King AxlePower-systeem een ideale oplossing om alle soorten opleggerritten te verduurzamen. Met de stille werking en zonder CO2-emissies van de koelunit bij gebruik van het batterijpakket, stelt deze technologie klanten in staat om op duurzame wijze langeafstands- en binnenstedelijke leveringen uit te voeren, ook in zeer lage emissiezones en geluidsarme stedelijke gebieden.

 

Ga voor meer informatie over het Advancer-portfolio naar www.tkadvancer.com en www.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This