Thermo King demonstreert duurzame innovatie in gekoeld transport op de Solutrans 2021 Show in Lyon, Frankrijk

Verschenen: 28 oktober 2021

Nieuwe visie op de toekomst van transportkoeling; Premières van koeltechnologieën voor vrachtwagens en opleggers; en een nieuw elektrificatieportfolio om de exhibitie van Thermo King tijdens de show in de spotlight te zetten.

Thermo King®, toonaangevend in oplossingen voor temperatuurgecontroleerd transport en een merk van Trane Technologies, komt naar de Solutrans 2021 Show in Lyon, Frankrijk om technologische ontwikkelingen en strategieën te presenteren die leiden tot een duurzame en emissievrije gekoelde transportindustrie. Van 16 tot 20 november, vinden bezoekers aan Thermo Kings stand 5 C 010 de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transportkoeling, aangedreven door schone technologie en data.

“Na twee buitengewone en uitdagende jaren zijn we verheugd om terug te zijn bij Solutrans. Transportkoeling verandert en op de tentoonstelling zullen we innovatie presenteren die niet minder dan onze visie op de toekomst van de industrie laat zien”, zegt Francesco Incalza, president van Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Voortbouwend op onze leiderschapspositie en onze expertise hebben we onze vorderingen verder ontwikkeld en zullen we een portfolio van nieuwe technologieën presenteren die ongetwijfeld het tempo van verandering en innovatie in gekoeld transport zullen versnellen.”

“Door prioriteiten te stellen, te investeren en duurzame technologie te ontwikkelen, brengen we meetbare voordelen naar onze klanten. Daarbij streven we ernaar om de kwaliteit van leven te verbeteren en onze planeet een betere plek te maken. We zijn verheugd om deze visie bij Solutrans te demonstreren, alsook de oplossingen die Thermo King op de markt brengt om deze te realiseren.”

Binnen het Thermotech-thema, zal Thermo Kings beursstand 5 C 010 het brede aanbod van duurzame transportkoelingstechnologieën in de schijnwerpers zetten, inclusief het volledig elektrische portfolio, dat evolve™ genaamd is. Het evolve™-portfolio vertegenwoordigt de toewijding van Thermo King om tegen 2023 elektrische oplossingen aan te bieden in elk koudeketensegment in EMEA.

Op Solutrans zal Thermo King voor het eerst de nieuwe asaangedreven technologie tonen. Het is ontworpen om de milieu-impact van gekoelde opleggers drastisch te verminderen en omvat de competenties van Thermo King en BPW, twee technologische leiders voor oplossingen voor vrachtvervoer. Dit volledig geïntegreerde systeem combineert hybride of volledig elektrische koelunits van Thermo King voor opleggers met BPW’s ePower, een asaangedreven energieterugwinningssysteem en batterijopslagtechnologieën die zijn ontwikkeld om een efficiënte, autonoom aangedreven koeloplossing voor opleggers te creëren.

Andere innovatiegedreven oplossingen die Thermo King voor het eerst zal laten zien op Solutrans zijn onder meer:

  • Advancer A-Series-opleggersystemen samen met de nieuwe Whisper Pro- en Hybrid-units. De A-Series-units zijn tot 30% brandstofzuiniger en bieden een tot 40% snellere pull-down dan het marktgemiddelde. De superstille A-500 Whisper Pro voldoet aan de strengste geluidsnormen en maakt stille nachtelijke leveringen mogelijk zonder in te leveren op de capaciteit.
  • Voertuigaangedreven V-1000-units met enkele en meerdere temperatuurzones, ontworpen voor grotere bakwagens van 3,5 tot 25 ton. De nieuwe V-1000 is even krachtig als of krachtiger dan de dichtstbijzijnde equivalente dieselmotoren en biedt operators van grote vrachtwagens het voordeel van geavanceerde voertuigaandrijftechnologie – lage kosten, brandstofbesparing, een laag gewicht en compact formaat.
  • Volledig elektrische E-200-koelunits met nieuwe Thermo King-Li-ion-accu, die samen een emissievrije transportkoeloplossing creëren die zorgt voor een ononderbroken koelketen, zelfs als de chauffeur stopt voor levering, pauze of het voertuig langer moet uitschakelen.
  • voor middelzware tot zware vrachtwagens met een fris ontwerp, geïntegreerde telematica en uitgebreide omgevingsmogelijkheden voor ruimere toepassingsgebieden.
  • Dit omvat het aanbod van ThermoKare 24/7 Fleet Monitoring, wat de expertise van Thermo King combineert met de tweerichtingscommunicatie-opties van TracKing Connected Solutions en zo 24/7, continue, proactieve monitoring van het gekoelde wagenpark van de klant mogelijk maakt. Experts van Thermo King reageren op elk probleem, regelen ondersteuning voor de oplossing en geven gedetailleerde rapportage om aan de strengste wettelijke vereisten te voldoen.

Op het externe terrein van de show zal Thermo King ook het volgende tonen:

  • Een emissievrije, elektrisch aangedreven vrachtwagen uitgerust met de elektrische koelunit van Frigoblock
  • Een oplegger met het autonome koelsysteem met asaandrijving van Thermo King en BPW
  • Een unit met oplossingen voor gekoelde opslag, ontworpen voor opslag en bescherming van temperatuurgevoelige bederfelijke waren en farmaceutische producten, uitgerust met Thermo Kings SuperFreezer die een temperatuur van -70 graden Celsius kan handhaven.

Het leveren van elektrische oplossingen voor gekoeld transport maakt deel uit van de algemene aanpak van Thermo King en Trane Technologies om de koolstofemissies in de industrieën die het bedient te verminderen. Het helpt bij het vorderen van de Duurzaamheidsverplichtingen voor 2030, inclusief de Gigaton Challenge om de uitstoot van broeikasgassen door klanten met 1 miljard ton te verminderen.

Ga voor meer informatie over Thermo King-oplossingen naar www.europe.thermoking.com.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This