Transport Th. Wouters koopt vier New Generation Scania’s

Verschenen: 20 maart 2018

Met regelmaat investeert Transport Th. Wouters in een vernieuwing van het wagenpark. Scania Antwerpen Haven mocht onlangs vier splinternieuwe R410-trekkers leveren bij Transport Th. Wouters. De bekende Antwerpse logistiek dienstverlener houdt zijn vloot graag up to date om zijn klanten optimaal en efficiënt te bedienen.

Transport TH. Wouters is een echt begrip in de Antwerpse haven. Grootvader Theo Wouters begon in 1938 als kolenhandelaar.  Met de opkomst van de maritieme containers, in de 2de helft van de jaren 60 achtte Transport TH. Wouters de tijd rijp om het bedrijf een nieuwe wending te geven.  Dankzij de nodige investeringen kreeg de onderneming een nieuwe toekomst, waarbij de focus kwam te liggen op containertransporten en alles wat daarmee te maken heeft.

In de jaren 80 werd duidelijk dat het aanbieden van logistieke oplossingen, in de ruime zin van het woord, belangrijke nieuwe perspectieven te bieden had. Om hierop in te spelen werd het zusterbedrijf Trans-Continental Logistics opgericht. Zo groeide de groep uit tot een “one stop shop” voor logistieke totaaloplossingen, met zeven eigen magazijnen in de Antwerpse haven. Samen goed voor maar liefst 70.000m2 aan opslagcapaciteit. Vanuit deze draaischijf worden alle containertransporten over de weg en multimodaal aangestuurd. Klanten zijn zowel expediteurs als industriële bedrijven. Meest frequent bediende regio’s zijn de Benelux, het noorden van Frankrijk en het Ruhrgebied.

Anno 2018 is Transport TH. Wouters de vervoerstak van de groep. Een vloot van dertig Scania’s vervoert dagelijks goederen van en naar de Antwerpse haven. Een achttal  vrachtwagens uit de vloot rijdt 24 op 24 gedurende vijf dagen per week. Hierdoor bereiken we een beter rendement en verhoogt de capaciteit van de vloot aanzienlijk.  Onder andere  daarom investeert Transport Th. Wouters elk jaar in nieuwe Scania’s.

“Zo’n 35 jaar geleden kochten we onze eerste Scania. De bedrijfszekerheid van de voertuigen is hoog en heeft ons nooit in de steek gelaten. En dat heb je nodig om een betrouwbare service aan te bieden. Via het aankoopprogramma kopen we elk jaar vier nieuwe vrachtwagens aan. Zo blijven we altijd met het nieuwste materiaal rondrijden. Wij breiden onze vloot uit in kwaliteit, niet in kwantiteit. Door de gekozen en complete uitvoering van de vrachtwagens blijft ook de restwaarde behouden. Vrachtwagens die onze vloot verlaten, kunnen we altijd aan een correcte prijs verkopen”, aldus Kurt Wouters van Transport Th. Wouters.

Met topmateriaal vind je altijd chauffeurs

Die kwaliteit uit zich ook in de uitvoeringen die Transport Th. Wouters aankoopt: altijd de luxe-editie van de hoge cabine. “Wanneer je prijs en kwaliteit in rekening neemt, is Scania een goede keuze. En een goed uitgerust voertuig levert trouwens nog een ander voordeel op: onze sector heeft het moeilijk om geschikte chauffeurs te vinden. Wij merken echter dat je met goed materiaal nog altijd chauffeurs kan aantrekken”, vertelt Karl Garmyn. Transport Wouters kocht vier New Generation Scania R410’s aan, waarvan twee met sleepas en twee zonder. Ze worden voornamelijk ingezet voor containertransporten, zijn voorzien op ADR-transport en hebben allemaal toegang tot de Eurotracs webapplicatie via een tablet in de cabine. Zo wordt niet enkel tracking and tracing, maar ook een analyse van het rijgedrag mogelijk. Transport TH. Wouters kan ook zelf vanuit hun TMS data sturen naar de chauffeur. Die krijgt instructies, actuele wegbeschrijvingen en filegegevens via TomTom. Daarenboven biedt een dergelijke uitrusting  de mogelijkheid  om ook de klanten in real time op de hoogte gehouden van de status van hun zending.

Voor het onderhoud wordt beroep gedaan op Scania Antwerpen Haven, de dealer in het Antwerpse havengebied. “De ligging van dit servicepunt is zeer belangrijk. Het is dichtbij voor ons, en geeft een zeer goede dienstverlening. Al onze vrachtwagens zijn ondergebracht in een onderhoudscontract. Scania volgt alles van A tot Z op en waarschuwt ons wanneer een wagen naar de  garage moet.  Maar ook wij zelf zijn perfect op de hoogte en  kunnen alles digitaal meevolgen via handige beschikbare software. Daarenboven kunnen we steeds rekenen op de medewerkers van Scania, die ons een geweldige ondersteuning bieden. Voor ons is dat zeer belangrijk: we worden zoveel mogelijk van technische zorgen verlost en kunnen ons bezig houden met onze core business: het aanbieden van een logistieke totaaloplossing en een toegevoegde waarde creëren voor onze klanten”, besluit Karl Garmyn.

 

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This