Trucksters opent zijn eerste vestiging in België

Verschenen: 14 oktober 2021

De Spaanse wegvervoerstart-up Trucksters heeft in Brussel zijn eerste Belgische vestiging geopend. Grégory Truijens, een vrachtspecialist die eerder werkte met organisaties als DHL Global Forwarding, Geodis, Mediamarkt en Sanorice, is benoemd tot directeur van de Brusselse vestiging.

Met de oprichting van een vestiging in Brussel bevestigt Trucksters haar groeiambities in België.

De start-up biedt al sinds 2020 expresvervoer aan tussen België en Spanje, dankzij een relaissysteem op basis van kunstmatige intelligentie (AI) tussen hun vrachtwagens en opleggers.

Dankzij dit relaissysteem verkort Trucksters de transittijden tot 50% en verbetert het de werkomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs op lange afstand.

De Spaanse wegvervoer start-up Trucksters heeft zijn eerste Belgische vestiging geopend in Brussel. België is een belangrijke regio voor de activiteiten van de start-up met veel bedrijven die zouden kunnen profiteren van de express-wegtransportdiensten die Trucksters aanbiedt. Met deze nieuwe vestiging kan de Madrileense start-up nu snel inspelen op de behoeften van de Belgische markt.

Doelstelling: de referentie worden in het expreswegvervoer tussen België en Spanje

Voor de succesvolle start van de nieuwe vestiging deed de start-up een beroep op Gregory Truijens, directeur van Trucksters België. De specialist in vrachtvervoer en logistiek, die onder meer voor DHL Global Forwarding, Geodis, Mediamarkt en Sanorice heeft gewerkt, zegt: “Toetreden tot de Trucksters-familie was spannend omdat ik de opwinding, de overtuiging en de enorme drive voelde om de inzet binnen de transportindustrie te veranderen. Een drive waar ik in mijn professionele carrière ook naar op zoek was.  Daarom ben ik enorm blij om een van de stemmen te zijn die de Truckstersiaanse visie en missie voor de truckingindustrie in de markt zal verspreiden.”

De vrachttransporten van Trucksters van en naar België verlopen via twee verschillende routes: de “Levante”-as die de Spaanse regio’s Valencia en Barcelona met België verbindt en de “Centrale”-as die Madrid met België verbindt. Beide routes lopen vervolgens door naar Nederland en het Duitse Ruhrgebied.

“Onze nieuwe vestiging in Brussel zal ons in staat stellen om ons stevig te verankeren op de Belgische markt, om onze klanten beter te dienen, om nieuwe business lines te ontwikkelen en om onze zichtbaarheid in België te vergroten. Ons doel is om de benchmark te worden voor expressvervoer tussen België en Spanje,” zegt Gabor Balogh, medeoprichter van Trucksters.

Groei volgt

Trucksters blijft groeien met de ontwikkeling en consolidatie van internationale vestigingen en corridors. Naast de nieuwe locatie in Brussel heeft het bedrijf al vestigingen in Spanje, Duitsland, Polen, Griekenland en Nederland. In september opende het bedrijf een vestiging in Noordrijn-Westfalen, onder leiding van Fuat Karabag, ex-hoofd verkoop FTL bij DHL Freight.

De diensten van Trucksters worden nu gebruikt door meer dan 500 bedrijven, zoals Kimberly Clark, de DPD Group en Amazon. In de afgelopen twaalf maanden werden meer dan 2.500 volledige vrachtwagenladingen (FTL’s) vervoerd met behulp van het Trucksters-systeem.

Trucksters biedt sinds 2020 express transportdiensten aan tussen België en Spanje. Dankzij het op AI gebaseerde relaissysteem verkort Trucksters de transittijden tot 50% en kan zo transporttijden aanbieden die vergelijkbaar zijn met luchtvracht, maar tegen de prijs van wegtransport. Bovendien verbetert dit zuinigere model de arbeidsomstandigheden van de vrachtwagenchauffeurs net zoals de verkeersveiligheid aanzienlijk, aangezien zij kortere afstanden afleggen en meer regelmatige werktijden en een betere levenskwaliteit hebben. 

Trucksters wil niet alleen nieuwe klanten in België winnen, maar ook potentiële partners uitnodigen. Eigenaars van wagenparken van derden kunnen hun voertuigen onder de paraplu van het bedrijf integreren en zo profiteren van het Trucksters relaissysteem. Op deze manier ontwikkelt Trucksters een schaalbare vloot van partners op routes waar het verkeersvolume het opzetten van tussenstops rechtvaardigt.

Grégory Truijens is benoemd tot directeur van de Brusselse vestiging.

 

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This