100% elektrische Mercedes-Benz eVito nu te bestellen

Verschenen: 2 oktober 2019

100% Elektrische Mercedes-Benz eVito met een vanaf prijs van € 41.990 inclusief vier jaar onderhoud – Mercedes-Benz BeLux lanceert de evito met een “Launch Edition”. De eerste verkochte eVito is een feit bij de Multitechnische dienstverlener SPIE Belgium. Samen met leasingbedrijf Athlon wil SPIE de transitie naar elektrische lease- en bedrijfswagens stimuleren.

Mercedes-Benz Vans introduceert de volledig elektrische eVito. Het nieuwe model is efficiënt, flexibel en betrouwbaar en is bij uitstek geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden. Mercedes-Benz start in eerst instantie met de rijk uitgeruste eVito Launch Edition. Deze is vanaf heden te bestellen voor € 46.720 (versie Lang) inclusief vier jaar onderhoud en staat vanaf heden bij uw erkende Mercedes-Benz concessiehouder.

Met de eVito breidt Mercedes-Benz Vans zijn bestelwagenaanbod uit met een volledig elektrische bestelwagen. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft van 149-160 km volgens de NEDC-testmethodiek. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte. De eVito is in zes uur weer opgeladen. De eVito Launch Edition is rijk uitgerust met onder andere airco, navigatie, achteruitrijcamera, comfortbestuurdersstoel en 8m laadkabel. Tevens is 4 jaar onderhoud gratis (volgens de specifieke voorwaarden van het Mercedes-Benz geïntegreerde onderhoudspakket voor de eVito).

Actieradius zelf verbeteren

Door gebruik te maken van een van de drie rijprogramma’s en vier recuperatieniveaus (energieterugwinningsniveaus) is het mogelijk het stroomverbruik te verminderen en daarmee de actieradius verder te verbeteren. Hiermee is de eVito verregaand af te stemmen op ieders rijstijl en kan remenergie worden teruggewonnen. Verder kan energie worden bespaard door de eVito voor vertrek alvast op temperatuur te brengen terwijl hij nog aan de lader is aangesloten.

Twee lengtes

De elektrische aandrijflijn van de eVito heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Zowel de actieradius als laadcapaciteit komt tegemoet aan de wensen voor professioneel gebruik. De nieuwe elektrische bestelwagen komt beschikbaar in twee lengtes. Met een basislengte van 5.140 mm heeft hij een maximale laadvermogen van 1.073 kg. De extra lange versie beschikt over een lengte van 5.370 mm en heeft 1.048 kg aan laadcapaciteit. De laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 m3. De Launch Edition komt ook in de Tourer-variant beschikbaar.

Concurrerende TCO

De elektrische eVito bewijst dat het mogelijk is om op onderhoud te besparen. Een elektromotor slijt minder snel dan een verbrandingsmotor en bovendien is het niet meer nodig om olie te verversen of filters te vervangen. De TCO van een volledig elektrische bestelwagen kan concurrend zijn met die van dieselvarianten. Verder zijn er diverse mogelijkheden voor het benutten van subsidies, die bijdragen aan een nog verder concurrerende “Total Cost of Ownership”.

Om vóór aankoop na te gaan of de eVito voldoet kan de eVAN Ready App gebruikt worden. De app analyseert de gereden routes, het rij- en remgedrag en hoogtemeters middels automatische tracking en heeft als doel vragen te beantwoorden als ‘hoeveel bereik heb ik werkelijk met een elektrisch voertuig?’ en ‘hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?’. Tevens geeft de app inzicht in locaties van laadpalen in de omgeving.

Multitechnische dienstverlener SPIE Belgium leaset eerste Mercedes eVito in België

Mobiliteitsspecialist Athlon Belgium heeft voor het eerst een Mercedes eVito afgeleverd als leasewagen. De elektrische bestelwagen krijgt een prominente plaats in de stadsverplaatsingen van multitechbedrijf SPIE Belgium: “We evolueren bewust naar een meer duurzame mobiliteit.”

SPIE Belgium levert multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie. SPIE is als installateur tevens zelf een belangrijke speler in de markt van het elektrisch laden van voertuigen. Samen met leasingbedrijf Athlon wil SPIE de transitie naar elektrische lease- en bedrijfswagens stimuleren.

“De Mercedes eVito is voor ons de ideale partner om het drukke stadsverkeer te doorkruisen”, zeggen Paul Van hove, purchase manager, en Marc De Man, fleet manager bij SPIE Belgium. “Een deel van onze 1.850 werknemers legt zelden heel lange afstanden af. Verspreid over België en Luxemburg beschikken we over zeventien vestigingen en 1.150 bedrijfswagens, waarvan de helft bestelwagens. Onze dienstverlening steunt op nabijheid en flexibiliteit. Duurzame elektrische bestelwagens passen perfect in die visie en in onze strategie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We kozen voor de Mercedes eVito omwille van de kwaliteit en de continuïteit binnen ons wagenpark. Op termijn willen we onze vloot verder vergroenen met een diversiteit aan elektrische wagens, hybrides en wagens op CNG, aangepast aan specifieke gebruikersprofielen. ”

De perfecte match

De Mercedes eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize segment, met een nuttig laadvermogen van 1.000kg en een laadvolume van 6m³. Het batterijpakket van de Duitse pionier heeft een capaciteit van 41 kWh en kan daarmee een actieradius van 150 kilometer verzekeren. De eVito is dus niet bedoeld voor lange ritten op de snelweg, maar in druk stadsverkeer voelt hij zich als een vis in het water. “Het profiel van dit voertuig sluit perfect aan bij het gebruik dat SPIE ervoor voorzien heeft: korte afstanden in het stadscentrum voor de Business Unit Infrastructure, actief in projecten voor transportinfrastructuur en Smart-city.”, zegt Steve Somers, Van Specialist bij Athlon.

Athlon is sinds 2008 actief op het gebied van elektrisch vervoer. Via het E-Mobility-programma biedt het leasingbedrijf een waaier aan elektrische mobiliteitsoplossingen aan, van elektrische wagens tot e-bikes en motoren.

Samenwerking met ENGIE

Om de omschakeling naar elektromobiliteit te bespoedigen, is Mercedes-Benz voor de Benelux een samenwerking aangegaan met energiebedrijf ENGIE. EVBox (onderdeel van ENGIE) biedt allesomvattende laadoplossingen op maat, variërend van advies tot installatie en after-salesservice, voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De samenwerking tussen Mercedes-Benz, ENGIE en EVBox is gericht op de serviceverlening rondom het laden van voertuigen. Zo gaan particuliere en professionele behoeften hand in hand.

Electrify your retail

Niet alleen klanten maar ook de eigen Mercedes-Benz organisatie en het Mercedes-Benz dealernetwerk in de Benelux spreken zich uit voor elektromobiliteit. Dit betekent dat ook deze locaties volledig worden uitgerust voor een op-en-top serviceverlening rondom elektrische voertuigen. Ook hierbij speelt ENGIE met EVBox een belangrijke rol: zij adviseren en begeleiden de dealers en de vestigingen van Mercedes-Benz in Nederland en België bij de installatie van passende laadinfrastructuur – van reguliere installaties tot snelladers.

De volledig elektrische eVito Launch Edition Lang is nu te bestellen bij uw erkende Mercedes-Benz concessiehouder voor € 46.720 (exclusief BTW/BPM) inclusief vier jaar onderhoud. De eVito staat vanaf heden bij de dealers.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This