1202 heftruckreeks van Linde zet standaard op vlak van energieverbruik

Verschenen: 17 september 2020

De thermische heftrucks uit de Linde 1202 reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiënte heftrucks van alle merken. Dit voordeel werd in de eerste plaats bereikt door gebruik te maken van een krachtige Deutz-motor en de introductie van de V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een energieverbruik dat tot wel 30% lager ligt dan bij concurrerende modellen. ‘In vergelijking met concurrerende heftrucks kan hierdoor zo’n € 2.000 aan brandstof worden bespaard per schijf van 1.500 werkuren’, aldus Stefan Prokosch, IC-heftrucks expert bij Linde Material Handling.

Ook de energie-uitstoot wordt hierdoor gevoelig verlaagd. Doordat de 1202 reeks nog een stap verder gaat dan zijn voorgangers, blijft de uitstoot tot een absoluut minimum beperkt en wordt de Euro Stage 5-norm zeer vlot bereikt.

Dat de lagere energieconsumptie en emissie niet ten koste gaan van de prestaties, blijkt ook uit een onafhankelijke test van TÜV Nord. Deze proef – waarbij meerdere heftrucks eenzelfde opdracht moesten uitvoeren – toonde aan dat de Linde H20-H35 trucks niet alleen een lager brandstofverbruik lieten optekenen, maar ook nog eens minder tijd nodig hadden dan hun concurrenten om eenzelfde lading te verwerken. Berekeningen tonen aan dat, in vergelijking met concurrerende modellen, de 1202 vorkliften over de laagste totaalkost (inclusief onderhouds- en personeelskosten) beschikken, zelfs wanneer het over meer dan 20.000 bedrijfsuren gaat.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This