14 NIEUWE RENAULT TRUCKS T520 VOOR DALGA TRANS

Verschenen: 2 september 2021

Een chauffeur in ADR-transporten die zijn knowhow inzet om te zorgen voor een doelgerichte aanpak wanneer hij zijn eigen transportbedrijf opricht? Dat is het verhaal van Eugène Uyar en Dalga Trans. De in Genk gevestigde transporteur bestelde in volle coronatijd 14 nieuwe Renault Trucks trekkers, waarvan de eerste twee zopas in dienst genomen werden.

Sinds de oprichting in 1995, toen met slechts één vrachtwagen, is Dalgatrans vandaag uitgegroeid tot een florerend familiebedrijf dat gespecialiseerd is in bulkvervoer in silo en ADR-transporten. Daarvoor beschikt het over een eigen vloot van 60 trekkers, waarvan zowat een derde binnenkort het Renault Trucks-logo draagt, een zeventigtal eigen containers en zo’n 120 chassis voor 20, 30 en 40 voet containers, al dan niet met kipchassis.

“We zijn vooral actief in het vervoer van bulk en vloeistoffen voor de chemische sector, plasticproducerende bedrijven en de voedselindustrie,” zegt Franco Tuttolani, die samen met Lella Tuttolani Dalga Trans leidt. “Die sectoren doen het goed, en dus breiden wij ons wagenpark uit. We kozen daarbij voor de Renault Trucks T520 die deels oudere vrachtwagens zullen vervangen en deels bijkomend ingezet worden voor bestaande en nieuwe klanten.”

Topproduct, topservice

Dalga Trans bestelde de nieuwe vrachtwagens bij Renault Trucks concessiehouder Garage Bielen in Heusden-Zolder. “Zij zijn voor ons de perfecte partner,” aldus Franco Tuttolani. “Rechttoe rechtaan, zonder overbodige franjes, maar meteen klaarstaan wanneer we ze nodig hebben. Flexibel en altijd paraat.”

Zo profileert Dalga Trans zich naar zijn klanten toe, en die aanpak verwachten wij ook van onze truckleverancier. Met een open communicatiestijl, een persoonlijk contact en professioneel advies kunnen we niet beter wensen dan de dienstverlening van Garage Bielen, in combinatie met de uitstekende ondersteuning van Renault Trucks België uiteraard.” 

De eerste exemplaren van de veertien Renault Trucks T520 die Dalga Trans bestelde, zijn inmiddels geleverd. Speciaal ontworpen voor het langeafstandsvervoer, legt de T-reeks van Renault Trucks de chauffeur in de watten. “De eerste reacties zijn bijzonder positief. Vooral over het leefcomfort zijn de chauffeurs in de wolken. En op dat vlak gaan de modellen die vanaf september geleverd worden, nog meer in de smaak vallen. Dan rolt immers de facelift van de band, die nog meer inzet op comfort en gebruiksgemak,” zegt Franco Tuttolani, die bewust koos voor een gespreide levering doorheen het jaar.

Nog een wens van Dalga Trans was een onderhoudscontract voor de nieuwe voertuigen. “We zijn bijzonder tevreden over de betrouwbaarheid van de voertuigen van Renault Trucks, een vereiste wanneer je klanten wil garanderen waar ze recht op hebben, en zeker in het geval van ADR-transporten, waar de veiligheid van de gevaarlijke stoffen primeert. Maar in die optiek willen we ook dat zelfs het kleinste akkefietje aan een vrachtwagen meteen opgelost wordt, en met een onderhoudscontract krijgen we die flexibiliteit aan een beheersbare kost. Echt een aanrader,” besluit Franco Tuttolani.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This