15e editie levert recordaantal Ridders van de Weg op

Verschenen: 24 oktober 2019

Tijdens de jubileumeditie heeft TVM Belgium een recordaantal Ridders van de Weg gevierd. Dit jaar zijn dat er exact 106 bronzen, 97 zilveren, 13 gouden en – voor het allereerst in België – 1 diamanten. De huldiging vond plaats in de Docks Dome evenementenhal in Brussel.

Naar jaarlijkse traditie viert transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische chauffeurs die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden. In 2019 telt TVM Belgium maar liefst 217 Ridders van de Weg, dat zijn er een pak meer dan in 2018 (155). Toen waren er ‘maar’ 100 bronzen, 46 zilveren en 9 gouden Ridders.

Frank Van Nueten, algemeen directeur TVM Belgium: “We zijn bijzonder trots dat we net op deze feesteditie een recordaantal Ridders kunnen vieren, waaronder voor het eerst in België een Diamanten Ridder van de Weg. Jaar na jaar zien wij het aantal zware verkeersongevallenbij onze klanten dalen. Vergeet niet dat vrachtwagenchauffeurs veel kilometers rijden, continu op de baan zitten – dikwijls in moeilijkeomstandigheden – en veel contact hebben met andere weggebruikers. Daarbovenop moet je over uitzonderlijke kwaliteiten beschikken om een vrachtwagen dag in dag uit behendig en veilig door het verkeer te loodsen.”

Jean-Michel Saive woonde als eregast de huldiging bij en sprak vol lof over de gevierde vrachtwagenchauffeurs: “Ik ben onder de indruk van de prestaties van al deze chauffeurs hier. Het is voor ons als gewone autobestuurders al bijzonder moeilijk om hetzelfde te realiseren. Voor mij zijn al deze mensen hier ware ambassadeurs, wat ons een mooi beeld geeft van het beroep.”

Naast de chauffeurs zelf waren ook de werkgevers aanwezig op het evenement. Want ook zij leveren significante bijdragen om hun chauffeurs te sensibiliseren zo veilig mogelijk te rijden. Er is dan ook een nauwe samenwerking tussen TVM Belgium en de transportbedrijven op vlak van preventie en risicobeheer. Frank Van Nueten: “Het is onze ultieme droom om het aantal verkeersdoden in het wegtransport naar 0 te herleiden. Recente cijfers van het VIAS tonen trouwens aan dat het aantal letselongevallen als gevolg van een aanrijding met vrachtwagens met 12% is gedaald, en dat ondanks de economische hoogconjunctuur en het sterk toegenomen verkeer op de weg. Net daarom zetten we in op slimme technieken die ongevallen voorkomen en tegelijkertijd besparingenopleveren voor transportbedrijven. Een van die technieken is het goed afstellen van de spiegels van de vrachtwagen om de dode hoek te verkleinen en ongevallen te vermijden.”

De huldiging wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van de ‘Stichting Veiligheidsplan’ van de gespecialiseerde transportverzekeraar TVM Belgium.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This