2.000 schooldagen les over de dode hoek

Verschenen: 6 juni 2019

De verkeersveiligheidscampagne Veilig op Weg bereikt een zoveelste mijlpaal. Vandaag vindt het 2.000ste schoolbezoek plaats in de Vrije Basisschool te Ertvelde, waar een vrijwilligersteam van Transport Mervielde te gast is. Aan het einde van het 18de schooljaar van Veilig op Weg zullen in totaal circa 145.000 jonge scholieren levensbelangrijke dodehoeklessen hebben gekregen. 

2.000 scholen en 145.000 leerlingen. Dat zijn getallen waar Transport en Logistiek (TLV) zeer trots op is! Veilig op Weg is een ongezien succesverhaal en heeft dit in grote mate te danken aan het belangeloze en trouwe engagement van de talrijke vrijwilligers en partners van Veilig op Weg. 

ACHTTIEN JAAR  

Het schooljaar 2001-2002 was het startschot voor Veilig op Weg. TLV stond erop om zelf initiatief te nemen om leerlingen uit het lager onderwijs te sensibiliseren over de gevarenzones in de buurt van een vrachtwagen. Zo krijgen de leerlingen uit het vierde tot en met het zesde leerjaar al bijna achttien schooljaren lang theoretische en praktische tips om uit die gevarenzones weg te blijven. Aan de hand van een instructiefilm, lesformulieren en een praktische les in de vrachtwagen maken vrijwilligers de jonge weggebruikers attent op het cruciale belang van oogcontact tussen fietsers en vrachtwagenbestuurders. 

LES VAN TRANSPORTEURS

Transportbedrijf Mervielde, vrijwilliger van het eerste uur, was vandaag te gast in de Vrije Basisschool te Ertvelde voor het 2.000ste schoolbezoek. Een nieuwe, maar zeker niet de laatste mijlpaal voor Veilig op Weg. De verkeersveiligheidscampagne heeft zijn succes te danken aan heel wat factoren: de lessen zijn gratis en ze worden gegeven door transporteurs en chauffeurs die zelf dagelijks in het verkeer zitten. TLV werkt bovendien nauw samen met talrijke gemeentebesturen en politiezones, waardoor de continuïteit van Veilig op Weg nog jarenlang verzekerd is. 

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This