2 nieuwe DAF XF’s voor Transport Macharis bij Aerts Trucks

Verschenen: 4 januari 2023

Luc & Marc Macharis van het gelijknamig familiaal transportbedrijf uit Dendermonde (Transporteur van het jaar 2019) namen onlangs de sleutels in ontvangst van 2 DAF XF trekkers van de nieuwste generatie, geleverd door DAF concessiehouder Aerts Trucks met vestigingen in Bornem, Mechelen en Dendermonde. Hierbij werd het decennialange vertrouwen van Macharis in Aerts Trucks en DAF nogmaals bevestigd.

Transport Macharis is al meer dan 80 jaar actief in transport.  Grootvader Alfons Macharis (geboren 1909) startte net voor de tweede wereldoorlog het vervoersbedrijf met 2 wagens van het merk International. Eén brandde uit en de tweede werd aangeslagen door het Belgische leger.

Na oorlog kocht Alfons een Chevrolet vrachtwagen. Hiermee is hij verhuizingen beginnen doen.  Al snel kwam zoon Roger in het bedrijf en stilaan groeide Macharis uit tot een echt transportbedrijf met ook de eerste DAF trucks. In de golden sixties grepen vader en zoon met beide handen de opportuniteit om voor D&V matrassen te rijden naar Marseille, 2x per week naar Marseille en terug. De vrachtwagens reden in die tijd 7/7. 

Luc Macharis en Marc Macharis kwamen aan boord in de jaren ’80. Daarna werd gestaag verder gebouwd. Er kwam een eerste magazijn die puur voor opslag zou dienen. In 1997 werd 4.000m² gebouwd op het industrieterrein van Dendermonde. Daarna kwam een aanbouw van 6.000m² en vervolgens nog een 2e aanbouw van 5.000m² in 2003. In totaal een complex van 20.000m² vandaag de dag. 

Gekoppeld aan de groei van de magazijnen groeide ook het wagenpark en er nood aan een nieuw bedrijfsgebouw. De huidige moderne locatie aan Hoogveld in Dendermonde werd opgeleverd in 2011. De totale vloot omvat vandaag een 50-tal trekkende voortuigen en een 100-tal trailers.

De 4e generatie, Ben Macharis en Bram Macharis staan ook al klaar, en werken intussen mee aan de toekomst.

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This