2 RENAULT TRUCKS T480 VOOR HELI TRANS

Verschenen: 31 maart 2020

Heli Trans uit Wetteren heeft zopas twee Renault Trucks T in ontvangst mogen nemen. Beide 6×2 voertuigen beschikken over een vermogen van 480 pk. Het bedrijf, onderdeel van Heli Group, koos voor Renault Trucks omwille van de goede service en een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Heli Group is vandaag actief in de verhuur, verkoop en service van hoogwerkers, hijs- en heftoestellen en rolsteigers. In de loop der jaren werden de activiteiten uitgebreid met afdelingen en dochterbedrijven, onder meer Heli Trans, de in-house transportdienst van het bedrijf.

Service zonder kopzorgen

De gevarieerde vloot van tien trekkers en vier vrachtwagens bestaat momenteel uit vier Renault Trucks. Twee daarvan werden recent afgeleverd. “We zijn heel tevreden van Renault Trucks”, zegt Laurent Dedoncker, Operations director bij Heli NV. “Voor ons is service key. We kunnen het ons niet permitteren om onze trekkers lange tijd te missen. Daarom nemen we steeds een uitgebreid servicecontract zodat deze kopzorgen worden weggenomen. Onze dealer A.T.C Van Damme blijkt hierin een betrouwbare partner te zijn”, aldus Dedoncker.

Voor Heli Trans was de aankoop van een 6×2 uitvoering met 480 pk een must. “De toestellen die we vervoeren zijn vaak erg zwaar, terwijl de gewichtsverdeling vaak op één punt rust. Hierdoor krijg je het risico dat je de controle over de truck verliest. Daardoor opteren we altijd voor 6×2 waardoor de stabiliteit verhoogt.”

Prijs-kwaliteitsverhouding

Heli Trans koos voor een full option sleeper cap uitvoering met luchtvering. “Het laden en lossen van de toestellen neemt veel tijd in beslag. We willen het de chauffeurs dan ook zo aangenaam mogelijk maken als ze onderweg zijn. De luchtvering is noodzakelijk voor als we op werven komen. Zo wordt de bumper niet beschadigd. We nemen trouwens altijd alle veiligheidsvoorzieningen op onze trucks.”

Door de gevarieerde vloot kon Heli Trans de vergelijking maken. “De prijs-kwaliteitverhouding bij Renault Trucks is prima. Ondanks het grote prijsverschil ten opzichte van de andere merken voelen onze chauffeurs geen enkel verschil. Bovendien behoren onze Renault Trucks tot de zuinigste binnen onze vloot. We overwegen dus sterk om een deel van de huidige vloot te vervangen door nieuwe Renault Trucks”, besluit Laurent Dedoncker van Heli Trans.

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This