20.000ste MAN TGE rolt van de band

Verschenen: 25 juni 2019

Eind mei werd de 20.000ste MAN TGE gebouwd in Września (Polen). De bestelwagen met het opvallende leeuwenlogo op het donkere radiatorrooster is dan ook een waar succesverhaal voor MAN Truck & Bus. De 20.000ste TGE was een eTGE met zuiver elektrische batterijaandrijving.

Een korte terugblik: de MAN TGE vierde zijn lancering op de IAA voor bedrijfsvoertuigen in 2016. Hij deed daarmee zijn intrede in het bestelwagensegment en maakte MAN Truck & Bus tot een volwaardige leverancier van bedrijfsvoertuigen van 3 tot 44 ton. De TGE-productie ging in april 2017 van start in de hypergeavanceerde fabriek van Września, in de buurt van Poznań (Polen) . Twee maanden later werd het voertuig gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Nu, nauwelijks twee jaar later, is de MAN TGE beschikbaar in meer dan dertig landen en werden er al 20.000 exemplaren gebouwd. Een opmerkelijke realisatie voor alle betrokkenen. 

Martin Imhoff, hoofd Productmarketing bij MAN Truck & Bus, geeft tekst en uitleg bij deze productiemijlpaal: “Voor het team bij MAN en de productie in Września is dit een groot genoegen en een enorm succes. We hebben de productiemijlpaal veel vroeger bereikt dan we zelf hadden verwacht. Dat toont enerzijds aan hoe goed de TGE en het servicegamma van MAN werden ontvangen op de markt en anderzijds hoe gemotiveerd onze gespecialiseerde, hoogopgeleide bestelwagenverkopers zijn wanneer ze onze klanten advies geven.” Bovendien wees Imhoff op het feit dat het TGE-verkoopteam in Europa tegen het einde van dit jaar met ongeveer honderd verkopers zal worden uitgebreid tot een totaal van 600. Bovendien lijkt de nabije toekomst nog andere mijlpalen in petto te hebben.

De 20.000ste TGE die in Września van de band liep, is een elektrische bestelwagen in cherry red met een normale wielbasis en een verhoogd dak. De MAN eTGE wordt aangedreven door een elektromotor die tot 100 kW/136 pk kan leveren. Dat vermogen wordt via een transmissie met enkele verhouding overgebracht op de wielen. 

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This