2de prijs VDL Weweler en D-Tec bij Trailer Innovation-awards

Verschenen: 6 oktober 2022

Toeleverancier VDL Weweler en trailerbouwer D-TEC veroverden met hun innovatieve en revolutionaire luchtveersysteem MBS OMEGA de 2e plaats bij de internationale award-verkiezing Trailer Innovation. Dit in de categorie ‘Chassis’.

VDL Weweler ontwierp het prijswinnende systeem en bouwt deze systemen ook. D-TEC is betrokken bij de praktijktest en wil deze nieuwe luchtveersystemen gaan toepassen op haar trailers. 

Lichtste veersysteem in Europa 
Het luchtveersysteem MBS OMEGA bevat een revolutionaire omega-vormige veerstalen draagarm, die het mogelijk maakt om een extreem licht veersysteem te bouwen. Met een gewicht van ongeveer 100 kilo per as is het MBS OMEGA-systeem momenteel het lichtste veersysteem in Europa. 
De ophanging is gestandaardiseerd, zodat er één type is dat toepasbaar is op alle soorten chassis.

Lagere CO2-uitstoot
D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin is verguld met het nieuwe systeem: ‘Bij onze trailerproductie hebben we altijd twee typen veersystemen gehad voor 9 of 10 tons assen. Met dit nieuwe MBS OMEGA-luchtveersysteem kunnen we dit terugbrengen naar één systeem, waarmee we onze productie verder kunnen standaardiseren. Bovendien is het productieproces om het luchtveersysteem aan de chassisbalk te bevestigen ook een stuk eenvoudiger.’
Van Vlastuin ziet daarnaast ook verschillende voordelen voor de eindgebruikers. ‘Deze chassis zijn nu veel makkelijker en sneller te onderhouden, omdat men overal veel makkelijker bij kan en er minder onderdelen zijn.’ 
Dankzij het lage gewicht van het veersysteem vermindert het ook nog eens de CO2-uitstoot. En het sluit goed aan bij de uitgangspunten van D-TEC om trailers te produceren met een laag leeggewicht. Niets voor niets luidt de slogan van D-TEC: lift up your profit!

Test
D-TEC test op dit moment het nieuwe veersysteem bij een bestuurbare tankoplegger met een aslast van 10 ton, de zwaarste toepassing die de trailerbouwer heeft. ‘De resultaten van deze test zien er goed uit en we willen dit graag verder uitrollen in onze productontwikkeling en productie’, aldus Gerrit van Vlastuin. 

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This