4 VDL Citea’s SLFA-181 Electric voor Keolis Sverige AB in Zweden

Verschenen: 9 oktober 2018

VDL Bus & Coach gaat 4 Citea’s SLFA-181 Electric aan Keolis Sverige AB in Karlstad, Zweden, leveren. Deze 4 bussen gaan rijden op de nieuwe BRT geïnspireerde lijn in Karlstad. Met de levering van deze 4 gelede elektrische bussen wordt tevens de nieuwe look en feel voor de Karlstad bussen op de BRT lijn geïntroduceerd. De bussen voor Karlstad gaan op 9 december 2018 in operatie.

“Het is natuurlijk bemoedigend dat onze nieuwe bussen en de investering in een BRT geïnspireerde lijn internationaal opgemerkt worden. Er is hard gewerkt aan de specificaties, design en uitstraling van de bus. We zijn heel blij met het resultaat en laten de bus vol verwachting zien aan de inwoners van Karlstad’’, aldus Mathias Lindgren, Business Development Manager vanKarlstadsbuss.

“Als voorloper op het gebied van elektrische bussen in West-Europa houden wij ons dagelijks bezig met de verdere innovatie van E-Mobility om op deze manier een bijdrage te leveren aan een schoner milieu en gezondere leefomgeving voor de bewoners. Het is geweldig dat wij middels deze levering ook in Zweden een steeds grotere bijdrage kunnen leveren in de verduurzaming van openbaar stadvervoer”, Aldus Sami Ojamo, Business Development Manager Public Transport Nordics.

VDL SLFA-181 Electric

De VDL SLFA-181 Electric is een lage vloer bus met een lengte van 18,1 meter, uitgerust met elektrische aandrijflijn. Deze gelede, op maat gemaakte bus, heeft een flexibel interieur met een maximale stacapaciteit en 12 klapstoelen en is hiermee uiterst geschikt voor hoge passagiersstromen op de BRT lijn in Karlstad. De Citea SLFA-181 Electric voor Karlstad is voorzien van een houtlook vloer en geïntegreerde USB laders. De bus wordt tijdens operatie opgeladen met een inverted pantograaf. VDL toont de bus, voorzien van een laadconnectie voor de inverted pantograaf, tijdens InnoTrans in Berlijn. Het maximale laadvermogen is 450 kW, wat betekent dat de batterij middels snelladen binnen 35 minuten volledig kan worden opgeladen. Voor het laden in het depot en de voorconditionering van het voertuig wordt gebruik gemaakt van een conventionele CCS-plug. Het klimaatsysteem is uitgerust met een warmtepomp om het rendement bij lagere temperaturen te verbeteren. Voor de winterse omstandigheden in Zweden is er een extra HVO-verwarming beschikbaar.

Karlstadsbuss

Karlstadsbuss is de verantwoordelijke openbaarvervoersautoriteit voor het stadsverkeer in zweedse stad Karlstad met 63.000 inwoners. In totaal worden 18 lijnen aangeboden en beheerd door Keolis met zijn 65 voertuigen. In 2017 werden meer dan 7 miljoen reizen gemaakt door Karlstadsbuss klanten, dit is een stijging van bijna 80 procent sinds 2005.

Meer nieuws

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This