5.000 bussen achteraf uitgerust met actieve filters en bestuurdersbeschermingsdeuren

Verschenen: 20 augustus 2021

Daimler Buses zet in op het hoogst mogelijke veiligheidsniveau tijdens de Corona-pandemie door actieve filters die worden gebruikt in combinatie met de beproefde airconditioningsystemen.

Meer dan 5.000 Mercedes-Benz en Setra bussen hebben al de meerlaags, progressief gebouwde high-performance roetfilters aan boord. Ze hebben een antivirale functionele laag die tot 99 procent van de aerosolen in het interieur filtert. Een duidelijk zichtbare sticker bij de entree identificeert voertuigen met deze apparatuur waarin de lucht in één tot vier minuten volledig kan worden vernieuwd. Om buschauffeurs te beschermen tegen druppelinfecties, zijn er al 5.000 stads-, intercity- en touringcars van beide merken uitgerust met zelfontwikkelde bestuurdersbeschermingsdeuren. De volledig glazen scheidingswanden van veiligheidsglas of polycarbonaat zijn beschikbaar voor nieuwe voertuigen en als retrofit-oplossingen.

Meer nieuws

DAF LF Electric voor jubilerend Van Gogh Museum

DAF LF Electric voor jubilerend Van Gogh Museum

DAF heeft een LF Electric distributietruck geschonken aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, dat zijn 50e verjaardag viert. De elektrische DAF LF wordt ingezet om promotiematerialen van het Van Gogh Museum bij onder meer scholen en verenigingen in heel Nederland af te...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This